G4Media.ro

Guvernul a aprobat o hotărâre care scuteşte cetăţenii SUA de obligaţia de…

Foto: Ambasada SUA

Guvernul a aprobat o hotărâre care scuteşte cetăţenii SUA de obligaţia de a avea vize de lungă şedere / Ei vor beneficia de o procedură simplificată pentru şederi prelungite în România şi alte state Schengen

Executivul a adoptat, vineri, o hotărâre prin care cetăţenii Statelor Unite ale Americii sunt scutiţi de obligaţia de a deţine vize de lungă şedere, beneficiind astfel de o procedură simplificată pentru şederi prelungite în România şi alte state Schengen, transmite News.ro.

În acest sens, Executivul a adoptat hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 732/2002 privind exceptarea unilaterală a cetăţenilor Statelor Unite ale Americii de la obligativitatea obţinerii vizei de intrare în România.

La 4 ianuarie 2024 a intrat în vigoare Decizia (UE) nr. 210/2024 a Consiliului din 30 decembrie 2023, publicată în Jurnalul Oficial al UE, privind aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în România şi Bulgaria, mai arată comunicatul de presă al Guvernului. Astfel, România este obligată să aplice integral acquis-ul Schengen, inclusiv pentru vizele de scurtă şedere.

Conform noilor reglementări, cetăţenii ţărilor terţe, indiferent dacă au nevoie de viză sau nu, pot rămâne în spaţiul Schengen, inclusiv în România, pentru maximum 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. Calculul acestei perioade se face prin cumularea zilelor petrecute în România cu cele din alte state Schengen. Această decizie asigură aplicarea uniformă a regulilor Schengen în România, facilitând controlul asupra şederilor în spaţiul Schengen.

Măsura are scopul de a îmbunătăţi mobilitatea şi de a facilita relaţiile internaţionale, menţinând totodată un control riguros asupra duratei şederilor în spaţiul Schengen.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...