G4Media.ro

Guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guțul, a fost pusă sub învinuire în dosarul finanțării…

Sursa foto: Facebook / Evghenia Gutul

Guvernatoarea Găgăuziei, Evghenia Guțul, a fost pusă sub învinuire în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor

Guvernatoarea aleasă a Găgăuziei, Evghenia Guțul, are statut de învinuit în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor, a comunicat Europei Libere Procuratura Anticorupție, după ce Guțul a acuzat conducerea instituției că ar fi șantajat-o să renunțe la funcția de bașcan, în care urmează să fie învestită pe 19 iulie.

Evghenia Guțul a scris pe pagina sa de Facebook că, săptămâna trecută, a fost chemată la Procuratura Anticorupție „pentru o procedură formală”. Potrivit ei, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și adjunctul acesteia, Vasile Plevan, i-ar fi propus să închidă dosarul penal în care figurează ca „membru al Partidului Șor”, iar, în schimb, ea să renunțe la funcția de bașcan și să depună mărturii false împotriva colegilor de partid.

Solicitat de Europa Liberă pentru o reacție, serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție a precizat că Evgheniei Guțul i-au fost înaintate învinuirile în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor. Pe 5 iulie, ea a fost citată la Centrul Național Anticorupție pentru extragerea și examinării informației din telefonul mobil.

Alegerile pentru funcția de bașcan s-au desfășurat pe 30 de aprilie, iar în turul doi de scrutin, din 14 mai, bătălia s-a dat între doi candidați pro-ruși: Evghenia Guțul, din partea Partidului Șor, și Grigori Uzun, susținut de Partidul Socialiștilor.

Citește integral pe Europa Liberă Moldova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...