G4Media.ro

Guvern: Valabilitatea certificatelor digitale de vaccinare COVID-19, prelungită până la data de…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvern: Valabilitatea certificatelor digitale de vaccinare COVID-19, prelungită până la data de 30 iunie 2023

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care prevede prelungirea valabilităţii certificatelor digitale de vaccinare COVID-19, eliberate şi care vor fi eliberate, până la data de 30 iunie 2023, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, ordonanţa modifică art. 1 alin. (12) din OUG 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.

Actul normativ, aprobat la propunerea Ministerului Sănătăţii, prevede ca valabilitatea certificatelor digitale de vaccinare COVID-19 eliberate şi care vor fi eliberate să fie prelungită şi după data de 31 decembrie 2022, până la data de 30 iunie 2023, conform regulamentului european.

„În acest mod, se asigură armonizarea legislaţiei interne cu cea europeană, respectiv cu prevederile Regulamentului (UE) 2022/1034 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 iunie 2022 de modificare a Regulamentului (UE) 2021/953 privind cadrul pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare şi vindecare de COVID-19 (certificatul digital al UE privind COVID) pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19”, mai precizează sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. De ce nu pe viata? Esti vaccinat, curat si uscat.

  2. Prafila trebuia sa extinda valabilitatea certificatului pe durata vietii celor 3 generatii cu sterilitate

    • Că bine zici. Waxerii trebuie să arate că le pasă și pe mai departe. Gem depozitele de doze. ȘI E MUSAI SĂ FIE INJECTATE ȘI ACELEA COBAILOR, NU?

  3. Se prelungesc ceferticatele în paralel cu prelungirea termenului de valabilitate al dozelor. În tandem să fie.

  4. Dacă au semnat când au fost fripți cu vaxxul proaspăt nu pot semna si pentru cel expirat,sau cum ??Cine a spus că dacă expiră este dăunător sănătății?Bagă strâmbe ăștia iresponsabili si negaționiști….

  5. S-au umezit toti sc.lavii plandemici, mai au inca 6 luni de certificat valabil. Culoarea aia verde e singura lor realizare in viata, dovada ca au fost ascultatori, empatici si superiori, membri de nadejde ai turmei. Atata sa faca si papusile wef din guvern pentru ei…

    Adevarul e ca nu stii cand te loveste subita, macar certificatul sa fie in ordine.

  6. nevaxed vand sp…a!