G4Media.ro

Gură de aer pentru Republica Moldova: Parlamentul European a aprobat un împrumut…

Gură de aer pentru Republica Moldova: Parlamentul European a aprobat un împrumut de 100 de milioane de euro

Parlamentul European a votat miercuri acordarea unui împrumut de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, propus de Comisia Europeană, transmite Agora. Împrumutul are ca rol susținerea țării în contextul crizei provocate de coronavirus și vine în condiții avantajoase legate de dobândă și rambursare.

Asistența financiară se înscrie în pachetul oferit statelor partenere în politica de extindere și vecinătate a UE. În total, decizia prevede împrumuturi de trei miliarde de euro destinate acțiunilor de combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

Potrivit europarlamentarului român Marian-Jean Marinescu, prima tranșă ar putea ajunge în Republica Moldova chiar în luna mai.

Fondurile vor fi puse la dispoziția țărilor timp de 12 luni, sub formă de împrumuturi, potrivit Agora. Cu sprijinul Fondului Monetar Internațional, fondurile pot contribui la îmbunătățirea stabilității macroeconomice și la crearea spațiului care să permită alocarea resurselor pentru protejarea cetățenilor și atenuarea consecințelor socio-economice negative ale pandemiei coronavirusului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează