G4Media.ro

Guaido: vom continua cu executarea Operaţiunii Libertatea. Începem faza finală şi vom…

Guaido: vom continua cu executarea Operaţiunii Libertatea. Începem faza finală şi vom avea o prezenţă puternică pe străzi până ce uzurparea va lua sfârşit

Preşedintele autoproclamat al Venezuelei, opozantul Juan Guaido, le-a cerut compatrioţilor săi să se pregătească miercuri pentru ”faza finală” a planului de înlăturare a lui Nicolas Maduro, în contextul în care liderul venezuelean aflat în dificultate a susţinut că ”tentativa de lovitură de stat” a fost respinsă, transmite dpa, citat[ de Agerpres.

„Mâine (miercuri – n.r.) vom continua cu executarea Operaţiunii Libertatea. Începem faza finală şi vom avea o prezenţă puternică pe străzi până ce uzurparea va lua sfârşit”, a scris Guaido pe Twitter marţi noapte, după ce în cursul zilei zeci de persoane au fost rănite în urma ciocnirilor violente dintre susţinătorii opoziţiei şi forţele de securitate.

Maduro a numit protestele „o tentativă de lovitură de stat”, susţinând că opoziţia încearcă să provoace o confruntare armată între venezueleni pentru a justifica o intervenţie străină. Maduro a adăugat că se bucură de „loialitatea totală” a armatei, în condiţiile în care Guaido a susţinut, la rândul său, că armata nu-l mai sprijină pe „dictatorul Maduro”.

Consilierul pe probleme de securitate naţională al SUA, John Bonton, şi trimisul lui Guaido în SUA, Carlos Vecchio, au dezminţit faptul că opoziţia ar fi pus la cale o lovitură de stat. „Vreau să fiu foarte limpede în faţa comunităţii internaţionale. Aceasta nu este o lovitură de stat militară. Acesta este un proces constituţional realizat de poporul venezuelean sub conducerea civilă a preşedintelui interimar al Venezuelei, Juan Guaido”, le-a declarat reporterilor Vecchio.

Potrivit Reuters, şi Maduro, un socialist care îl numeşte pe Guaido marioneta americanilor, şi-a chemat susţinătorii să mărşăluiască miercuri. „Mâine (miercuri – n.r.), de 1 mai, vom avea un marş uriaş al clasei muncitoare, de un milion de oameni. Ne-am confruntat cu diferite tipuri de agresiune şi cu tentative de lovituri de stat aşa cum nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria ţării noastre”, a declarat Maduro, care a apărut marţi noapte la postul naţional de televiziune.

Citește

Cel puțin 69 de persoane rănite în violențele din Venezuela. Momentul când un vehicul blindat intră în mulțime/ Pompeo: Maduro a fost sfătuit de Moscova să rămână în țară

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. – Lovituri de stat ale fortelor straine
    – SUA ne vor raul
    – Mars de 1 Mai al clasei muncitoare

    Suna cunoscut? Hmm…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.