G4Media.ro

Grupul PPE îi cere lui Josep Borrell să nu vină „cu mâinile…

Grupul PPE îi cere lui Josep Borrell să nu vină „cu mâinile goale” de la Moscova și insistă pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi / Siegfried Mureșan: Dacă nu va obține nimic, UE trebuie să înăsprească sancțiunile față de Rusia

Grupul PPE din Parlamentul European susține un plan de negociere pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi, care să fie discutat la întâlnirea lui Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE, și ministrul rus de externe Serghei Lavrov, afirmând că se așteaptă ca Borrell „să nu se întoarcă de la Moscova cu mâinile goale”.

„Grupul PPE condamnă ferm arestările violente din acest weekend ale protestatarilor pașnici, blocarea parțială a accesului la internet de către autoritățile ruse și utilizarea disproporționată a forței de către miliție și poliția specială. Ne așteptăm ca autoritățile ruse să elibereze imediat persoanele reținute, inclusiv pe domnul Navalnîi ”, a subliniat vicepreședintele grupului PPE, Sandra Kalniete, responsabil pentru afaceri externe, precizează un comunicat de presă al grupului.

Grupului PPE i-a transmis lui Josep Borrell, care se va deplasa la Moscova în februarie pentru o întâlnire cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, că Uniunea Europeană trebuie să negocieze eliberarea disidentului Alexei Navalnîi și a celorlalți protestatari și să nu vină „cu mâinile goale”.

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, susține că, dacă Josep Borrell nu va obține nimic în urma discuțiilor cu liderii de la Kremlin, atunci Uniunea Europeană va trebui să înăsprească sancțiunile față de Federația Rusă.

„Fără o reacție dură la măsurile represive ale lui Putin față de opoziția rusă, politica externă a Uniunii Europene nu va lucra decât în favoarea Kremlinului. De ani de zile Vladimir Putin se comportă ca un dictator atât în politica internă, cât și în politica externă, fără să respecte principiile democratice, fără să respecte opoziția politică din țară și fără să respecte partenerii internaționali și regulile politicii internaționale. Uniunea Europeană nu mai trebuie să acționeze cu frâna trasă atunci când sancționează acest regim nedemocratic!”, a scris marți europarlamentarul pe Facebook.

Sursa foto: Alexei Navalnîi / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. cine e Muresan?