G4Media.ro

Grupul PPE cere UE să nu recunoască alegerile din Rusia / ”Rușilor…

Grupul PPE cere UE să nu recunoască alegerile din Rusia / ”Rușilor li s-a luat posibilitatea de a alege în mod liber destinul țării lor”

Partidul Popular European  (PPE), din care face parte și PNL și UDMR, a cerut UE să nu recunoască alegerile din Rusia. „Ceea ce s-a petrecut în Rusia în perioada 17-19 septembrie nu a fost alegeri. Rușilor li s-a luat posibilitatea de a-și spune cuvântul și de a alege în mod liber destinul țării lor. Grupul PPE solicită UE și statelor sale membre să nu recunoască acest vot ”, a declarat eurodeputatul Sandra Kalniete, vicepreședinte al grupului PPE responsabil pentru afaceri externe, și Andrius Kubilius, deputatul purtător de cuvânt al grupului PPE în Rusia, conform site-ului oficial al PPE.

„Nu s-a permis candidaților opoziției să candideze, persecutând mass-media independentă, introducând 3 zile de vot, nepermițând observatorilor internaționali din OSCE / ODHIR să vină și să observe alegerile, toate acestea arată cât de frică îi este Kremlinului de poporul rus”, au subliniat aceștia.

PPE reclamă faptul că pe parcursul celor 3 zile de vot, au fost semnalate numeroase încălcări grave ale regulamentelor. Sistemul de vot electronic nu a avut nici un control independent, iar alegerile s-au desfășurat într-o atmosferă de intimidare și tăcere a oricăror voci critice.

„Ceea ce a avut loc în Rusia este total diferit de ceea ce toată lumea poate vedea în diferite țări democratice, inclusiv Ucraina vecină, unde autoritățile ucrainene nu se tem să organizeze alegeri transparente și corecte. Dacă alegerile din Lituania, Letonia sau orice alt stat membru al UE ar fi organizate într-un mod atât de rușinos, așa cum s-a făcut în Rusia, acele <alegeri> ar fi numite nelegitime ”, au concluzionat reprezentanții PPE.

Sursa foto: Twitter/Единая Россия -@UnitedRussiaParty

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Si Germania, dirijoarea UE, va bate din călcâie si va spune : Să trăiți, am înțeles, iau URSUL la trântă imediat !😂

  2. Cine trăiește încă in trecut nu poate vedea prin ceata vremii și a vremurilor cele prezente viitorul care oricând poate schimba și marile imperii care odată și odată pica economic moral intelectual și mai ales încrederea fata de ceilalți care după cum se știe se câștigă greu iar alegerile acestea sunt pana la urma dansul de lebădă al lui Putin începutul sfârșitului ca mare dominator psihic al propriului popor. Sănătate și o zi buna

  3. Da și? Ce se va întâmpla, va ieftini Putin gazul de frică, va retrage flota de la Sevastopol, va restitui Kurilele, se va retrage din Crimeea etc? Nu vedeți că nu aveți ce ii face decât să îl scuipați până îl albiți. Toată Europa este dependentă de gazul și petrolul rusesc așa că lăsați operetă asta fiindcă Marele Licurici nu are cum să ajute bătrânul .continent Ba eu zic că nici nu are mare interes.

  4. Zise ue in timp ce incalca toate drepturile omului. Dupa ce ue a continuat toate proiectele cu rusia acum fac gargara cum ca incalca dreptul oamenilor de a alege, dublul standard ieuropean lovrste din nou.
    Ue = taramul marxismului si incompetentei

    • La un moment dat când ești contra curentului s ar putea ca totul sa ți se întoarcă și pana și gazul și cu petrolul se va termina ca toate au un sfârșit o rămână cu buza umflata și cei ce mai cred ca încă ai mustra conștiința catotul va fi la fel sunt cei ce ce ace manca un rusofon in blana de oita. Parca nu ați romani dar pardon lupul schimba blana dar năravul ba. Respect ptr cei ce știu ce spun și au ce spune nu numai de dragul de vb. Cum spunea Eminescu e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune😁😷

  5. de exemplu, daca gazprom, proprietate a statului rus, decide sa bage gaz numai pe ruta SPB -> Germania – > Austria –> Ungaria -> Curtici, ce o sa faca Aurectu? nu o sa recunoasca gazul rus?

  6. La un moment dat când ești contra curentului s ar putea ca totul sa ți se întoarcă și pana și gazul și cu petrolul se va termina ca toate au un sfârșit o rămână cu buza umflata și cei ce mai cred ca încă ai mustra conștiința catotul va fi la fel sunt cei ce ce ace manca un rusofon in blana de oita. Parca nu ați romani dar pardon lupul schimba blana dar năravul ba. Respect ptr cei ce știu ce spun și au ce spune nu numai de dragul de vb. Cum spunea Eminescu e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune😁😷

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.