G4Media.ro

Grupul care deţine IKEA investeşte patru miliarde de euro în noi proiecte…

Sursa foto: IKEA Romania

Grupul care deţine IKEA investeşte patru miliarde de euro în noi proiecte de energie eoliană și solară / Compania suedeză produce deja mai multă energie decât consumă în magazine și depozite

Grupul suedez Ingka Group, proprietarul majorităţii magazinelor de mobilă Ikea, a alocat patru miliarde de euro pentru investiţii în proiecte de energie eoliană şi solară, puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice şi alte proiecte de energie regenerabilă, până în 2030, transmite Reuters.

În ultimul deceniu, Ingka a cheltuit 2,5 miliarde de euro pe energie eoliană şi solară. În ianuarie, compania suedeză a anunţat că producţia sa de energie depăşeşte nivelul total folosit în magazine şi depozite.

Suma de patru miliarde de euro „marchează următorul pas spre 100% surse de energie regenerabilă în lanţul valoric. Vor fi lansate noi proiecte de energie eoliană şi solară în diverse ţări, iar compania va lua în considerare noi tipuri de investiţii, în domenii cum ar fi stocarea de energie, dezvoltarea alimentării cu hidrogen, puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice”, se arată într-un comunicat al companiei.

Într-un interviu acordat Reuters, directorul general, Jesper Brodin, a afirmat că Ingka vrea în principal să investească în energie eoliană şi solară în China, India şi Australia, iar compania va instala mai multe puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice în parcările IKEA.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...