G4Media.ro

Gropi comune în Ucraina: UE este „profund șocată” și condamnă „aceste atrocități”…

Sursa foto: consilium.europa.eu

Gropi comune în Ucraina: UE este „profund șocată” și condamnă „aceste atrocități” / Comportamentul inuman al forțelor rusești trebuie să înceteze imediat

Uniunea Europeană este „profund șocată” de descoperirea a sute de cadavre îngropate sumar lângă Izium, în Ucraina, și „condamnă aceste atrocități în termenii cei mai fermi”, a declarat vineri șeful diplomației UE, Josep Borrell, citat de Le Monde.

„Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a lăsat o dâră de sânge și distrugere. (…) Rusia, liderii săi politici și toți cei implicați în încălcările continue ale dreptului internațional și ale dreptului umanitar internațional în Ucraina vor trebui să fie trași la răspundere”, a spus el, într-o declarație.

„Mii de civili au fost deja uciși, mulți alții au fost torturați, hărțuiți, agresați sexual, răpiți sau strămutați cu forța. Acest comportament inuman al forțelor rusești (…) trebuie să înceteze imediat”, a declarat Borrell.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că „peste 400 de cadavre” au fost găsite într-un sit de înmormântare în masă în apropiere de Izium, un oraș recent recucerit de la ruși de către armata ucraineană.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Europa este mereu socata, banuiesc ca si cu Auschwitz au fost la fel.
    Ma scuzati dar nu mai cred in „socurile” lor ci le traduc prin… interese.

  2. Bla,bla .. fix pix . Milosevici si altzi asemenea .. au fost mici copii în comparatzie cu Putler cel groaznic 🇷🇺👹 Îtzi dai seama ce mãcel si ce atrocitãtzi au fost în Mariupol ..