G4Media.ro

Grevă generală începând de luni, în mai multe instituții din subordinea Ministerului…

sursa foto: FAcebook/Sindicatul Național al Salariaților din Instituțiile Ministerului Muncii

Grevă generală începând de luni, în mai multe instituții din subordinea Ministerului Muncii / Angajații reclamă inechitățile salariale

Angajaţi din instituţii aflate în subordinea Ministerului Muncii, membri de sindicat, dar şi persoane neafiliate organizaţiilor sindicale, vor intra, începând de luni, 27 noiembrie, în grevă generală. Anunţul a fost făcut duminică, pe Facebook, de către Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM), transmite News.ro.

 • „Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât şi angajaţii neafiliaţi în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităţilor salariale şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Această acţiune vine în contextul eforturilor constante ale Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obţine condiţii de muncă optime şi remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenţia asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajaţii din instituţiile Ministerului Muncii”, anunţă, duminică, federaţia sindicală din Ministerul Muncii.

Angajaţii din acest sistem reclamă „creşterea continuă a inechităţilor salariale, condiţii de muncă precare şi deficitul de personal” despre care spun că i-au determinat „să acţioneze pentru a obţine schimbări concrete şi sustenabile”.

 • „Scăderea puterii de cumpărare şi impactul inflaţiei au accentuat la rândul lor starea de nemulţumire şi au impus necesitatea acestei măsuri”, mai transmit sindicaliştii.

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii transmite că „rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluţiilor care să conducă la o îmbunătăţire a calităţii vieţii profesionale pentru toţi membrii săi”.

 • „Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noştri şi îi apreciem pentru înţelegerea de care au dat şi dau dovadă în aceste momente”, precizează sindicaliştii.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

 1. Dreptul lor sa protesteze. Contractele de munca SUSPENDATE si oferirea unor joburi in mediu’ privat (unde 2 din 5 persoane au salariu minim pe economie).
  Nu mai stiu nici sa aprecieze…AFARA

  • Ăștia sunt bipolari. Una discută la ședințele de partid si se declară susținători ai regimului, când ajung acasă își dau seama că realitatea e alta se transformă în opozanții aceluiași regim.
   După grevă, se duc iar la ședință și aplaudă realizările regimului.

  • @2EDCGY7 LoL!

  • Boierimea bugetara vrea sa fie egala cu mafia de partid PSD-PNL-AUR. Eeee asa ceva nu se poate.

  • B0ierimea bu.ge.tara vrea sa fie egala cu mafia de partid PSD-PNL-AUR. E asa ceva nu se poate.

 2. Dar nu se rezolvasera odată inechitatile?!

 3. Nu sunt inechități. Pur si simplu activitățile din ministere nu sunt identice raportate la volum de muncă, responsabilități și efect asura economiei naționale. Dacă sectorul privat va intra in greva si nu se vor plăti taxele la stat.. atunci vor intelege guvernanții că smecheria cu majorarea continuă a salariilor din sectorul bugetar nu mai este posibilă. CLAR VOM AJUNGE DIN NOU TOȚI MILIONARI ..MULTI MILIONARI CARE NE VOM PERMITE SĂ DĂM 1 MILION PE O PÂINE !

 4. De cate ori ii vad pe ăstia protestand pentru salarii mai mari ma trece un fior pe sira spinarii gandindu-ma ca USL imi va mai lua mie niste bani din buzunar ca sa le dea lor.
  Nu va convin salariile de la stat? Mergeti la privat. Sau la capsuni.

 5. Dar inechitatile dintre stat si privat? Pana cand sa mai platim toate putorile de la stat? La munca in privat baieti si fete. Sau la prasila la porumb.

 6. Au muncit ăștia de s-au spetit! Câte zile libere au într-un an? Auzi gogomănie la una: „se pot depune dosarele de pensie online”. Așa, dar cine le lucrează după depunere, roboții, IA, cine?!

 7. dar unul nu ameninta cu demisia :))) pun paru ca ar ramane in functii si sa nu primeasca salariul 6 luni..:)) stiu ei ca la privat ar fi dati afara ca pe niste gunoaie :)))

 8. La anu’ pe vremea asta, când scandalul va fi cat casa din cauza întârzierii recalcularii pensiilor, se vor plânge că n-au avut timp, ca s-a întârziat cu digitaluzarea dosarelor, că au fost și greve etc!!

 9. Cred ca ne costa mai putin daca ei nu lucreaza. Cu cat mai mult timp cu atat mai bine.

 10. Să îl dea jos pe Cior.dacu dacă vor salarii mai mari