G4Media.ro

Grecia: Trenurile, suspendate după accidentul din 28 februarie, vor relua treptat circulația…

Sursa Foto: Captură Youtube

Grecia: Trenurile, suspendate după accidentul din 28 februarie, vor relua treptat circulația din 22 martie / În restul țării, trenurile de pasageri vor funcționa de la 1 aprilie

Grecia va începe săptămâna viitoare să reia serviciile feroviare suspendate în urma unui accident de tren, cel mai mortal dezastru feroviar înregistrat vreodată în țară, a declarat un ministru de stat care supervizează transporturile, scrie Reuters.

Serviciile de transport de pasageri și de marfă pe ruta care leagă Atena de orașul Salonic din nordul țării, cea mai aglomerată dintr-o rețea feroviară de 2.500 de kilometri, au fost întrerupte de la accidentul feroviar din 28 februarie, care a provocat moartea a 57 de persoane și rănirea a numeroase alte persoane.

Trenurile de marfă și trenurile suburbane din capitala Atena și Salonic își vor relua activitatea pe 22 martie, a declarat ministrul de stat George Gerapetritis, care a preluat portofoliul transporturilor după accident. În restul țării, trenurile de pasageri vor începe să funcționeze de la 1 aprilie.

Lucrătorii feroviari au protestat, acuzând ani de zile de neglijență, investiții insuficiente și lipsă de personal, care au dus la o infrastructură feroviară slăbită și la sisteme de siguranță deficitare.

Sindicatele feroviare și surse din industrie au dat vina pe un sistem de supraveghere și semnalizare de la distanță, care controlează traficul feroviar și ghidează mecanicii de locomotivă, spunând că acesta nu funcționează corect de ani de zile.

Marți, Gerapetritis a declarat că va fi angajat mai mult personal. În zonele în care sistemele de semnalizare nu sunt operaționale, trenurile vor trebui să reducă viteza.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...