G4Media.ro

Grecia a cerut Comisiei Europene doza booster obligatorie pentru certificatul verde al…

Grecia a cerut Comisiei Europene doza booster obligatorie pentru certificatul verde al persoanelor de peste 60 de ani

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus miercuri oficial ca la nivelul Uniunii Europene persoanele cu vârsta de peste 60 de ani să poată călători pe baza certificatului verde numai dacă au primit şi doza booster de vaccin împotriva COVID-19, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

”Cred că trebuie să nu mai pierdem timpul şi să îi protejăm pe cetăţenii cei mai vulnerabili, mai ales că s-a demonstrat că a treia doză (de vaccin) este eficace pentru prevenirea efectelor grave ale COVID-19, inclusiv decesul, dar protejează de asemenea şi împotriva infecţiei simptomatice şi îi ţine pe cetăţenii noştri sănătoşi şi departe de spitale”, argumentează premierul conservator grec într-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Guvernul de la Atena a decis deja că în Grecia, în cazul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, certificatul de vaccinare va expira dacă acestea nu se vaccinează şi cu doza booster la şapte luni după vaccinarea cu schema completă alcătuită din două doze, sau o singură doză în cazul serului Johnson&Johnson.

Statele UE au început marţi o dezbatere despre durata eficacităţii vaccinurilor împotriva COVID-19 şi despre necesitatea administrării dozelor de vaccin booster ca o posibilă condiţie pentru menţinerea libertăţii de circulaţie în interiorul blocului comunitar pe baza certificatului verde.

Comisia Europeană este de acord cu faptul că ”eficacitatea vaccinurilor scade după un anumit timp” şi va prezenta săptămâna aceasta propuneri de coordonare a libertăţii de circulaţie pe baza certificatului COVID-19. Includerea dozei booster în certificatul verde se va regăsi şi printre temele summitului european din 16-17 decembrie.

sursa foto: site Parlamentul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Hac-hac, Inca o doza si ma duc…

  2. Că există destule ca să se ajungă toată lumea.

  3. Și uite-ase, se mărește treptat temperatura apei din oala în care e pusa broasca(noi adică): curând nici n-o sa mai fie în stare sa reactioneze, chiar dacă o sa vrea…
    Un telefon scump contrafăcut pare exact la fel precum originalul, de la ceva distanta, ba e și tentant la preț…Doar dacă te apropii mult de el și-i analizezi detaliile ii vezi adevărată natura. Și ptr.asta nici nu trebuie sa fim experți în sisteme de operare, programatori sau cipuri de telefoane, doar câteva elemente cheie sunt indeajuns…