G4Media.ro

Grecia a achiziționat şase avioane de luptă Rafale, care se adaugă celor…

Grecia a achiziționat şase avioane de luptă Rafale, care se adaugă celor 18 deja contractate

Ministrul francez al apărării, Florence Parly, a salutat decizia Greciei de a achiziționa şase avioane multirol franceze Rafale suplimentare, care se adaugă celor 18 deja contractate.

”Excelentă veste: Grecia tocmai şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona şase Rafale suplimentare. Împreună avansăm spre construirea unei adevărate autonomii europene”, a scris Florence Parly pe Twitter.

Anunţul privind suplimentarea acestui contract a fost făcut de premierul grec Kyriakos Mitsotakis la Salonul internaţional de la Salonic, adăugând că primul dintre aceste şase avioane va fi recepţionat de forţele aeriene greceşti până la finele anului în curs.

Grecia a semnat la începutul anului cu Franţa un contract pentru cumpărarea a 18 avioane Rafale, pentru a-şi consolida apărarea şi parteneriatul cu Parisul în contextul tensiunilor cu Turcia vecină. Contractul, în valoare de circa 2,5 miliarde de euro, cuprinde 12 avioane la mâna a doua şi 6 noi.

Pentru Franţa acest contract reprezintă primul încheiat cu o ţară membră a UE, în timp ce Parisul încearcă să-şi sporească exporturile de armament şi cooperarea militară cu ţările blocului comunitar, relatează Agerpres.

Foto: Avion de lupta Rafale / Sursa: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sting incendii?

    • Nu sting, nu jefuiesc morti. Alte roluri, multirol.

    • Foarte buna intrebarea. Intotdeauna m-am intrebat de ce cumpara grecii avioane de lupta cu atata frenezie? Astia chiar se pregatesc de razboi cu Turcia ? Asa ceva ar fi catastrofal pentru ambele tari si pentru toata Europa. Nebunie curata.

  2. Si noi….cu mig
    Frgatele au fost blocate iar f16 prea putine