G4Media.ro

GRAFICE Cum evoluează Omicron în România: cazurile la copii s-au dublat față…

GRAFICE Cum evoluează Omicron în România: cazurile la copii s-au dublat față de valul Delta, la vârstnici sunt mai puțin de jumătate față de octombrie / Una din cinci persoane infectate are sub 20 de ani / De zece ori mai puține decese

Valul Omicron în România, la fel ca în toată lumea, a adus recorduri de infectări, însă până acum internările și mai ales cazurile grave și decesele sunt mult sub evoluția dramatică din toamna anului trecut, când tulpina Delta a lovit puternic. Noua variantă a virusului, mult mai contagioasă, s-a răspândit deocamdată puternic în rândul populației active și mult mai puțin la vârstnici.

Situația cazurilor grave din spitale și a deceselor:

Față de situația dramatică din toamna anului trecut, când au fost raportate și peste 500 de decese într-o singură zi, acum se înregistrează câteva zeci de decese zilnic.

Situația din spitale și scăderea semnificativă a numărului de decese poate fi explicată și prin faptul că, până acum, cea mai mare creștere a numărului de cazuri se înregistrează în valul 5 la copii, iar pe măsură ce categoria de vârstă crește, scade numărul infectărilor. Una din 5 persoane infectate în ultima săptămână are sub 20 de ani: 24.335 de copii și adolescenți au fost confirmați cu COVID în perioada 17-23 ianuarie din totalul de 113.701 cazuri.

Cazurile la copii s-au dublat față de valul Delta, în timp ce la persoanele peste 70 de ani sunt mai puțin de jumătate față de luna octombrie 2021.

Evoluția infectărilor pe categorii de vârstă:

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Articol ce demonstrează ca certificatul la job este un non-sens medical: tinerii si copiii trec prin boala mai ușor, fără a bloca sistemul de sănătate.
  Cei in vârsta colmatează spitalele.

  • Cei in varsta si mor, copiii si tinerii n-au nicio problema. Nu stiu daca exista copii sau tineri internati DIN CAUZA Covid, eu cred ca nu.

  • Exista si copiii si tineri internați cu probleme de Covid.
   De obicei au probleme cronice de sănătate. Aceștia ar trebui protejați prin vaccinare – ca si cei in vârsta, asta in caz ca vaccinurile actuale chiar oferă protecție împotriva omicron.

  • Scumuițo, sperăm ca tu să nu apuci să colmatezi ceva….

  • Ramane cum ne-am înțeles.

 2. Game Over.

 3. Cred ca e cazul sa terminam cu circul graficelor. Trebuie ridicate toate restricțiile, vaccinul este deja de un an disponibil. Cine se îmbolnăvește sau moare o face pe mana lui, alegerea lui. Ce rost mai au restricțiile doar sa o lungim la nesfârșit? Cu ocazia asta se mai cern si tâmpiții poate. Eu m-am vaccinat, alegerea mea insa deja e frustrant sa avem restricții. Bașca certificate sharuite deci totul e la mișto. Plus ca astia de la putere se cam folosesc de restricții și pentru controlul maselor si pentru tunuri pe bani publici.

  • Degeaba va laudati ca v-ati vaccinat. Din pacate cazurile cresc exponential iar restrictiile raman in continuare binevenite

  • Restricțiile sunt binevenite doar pentru cei cu sindromul Stockholm. Pentru cei normali, nu.

 4. Evolutie normala si pozitiva pentru specie!
  De la varsta medie in sus sosocii s-au (auto)eliminat. A ramas o grupa de varsta mai sanatoasa si mai inteligenta.

  • Daca parintii dv decedeaza la Ati vaccinati fiind, ii treceti pe lista de sosoci sau la evoluati?