G4Media.ro

Giurgiu: Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie și în spații deschise:…

Giurgiu: Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie și în spații deschise: faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă. Măsura se aplică din 7 octombrie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu transmite că începând din 7 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise: faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă. Exceptate de la această regulă au fost următoarelor categorii de persoane: persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante;
copii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Alte măsuri impuse:

– Se interzice, în intervalul orar 22:00 – 06:00, desfăşurarea activităţii cu publicul a operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, respectiv a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor.

– În intervalul orar 06:00 – 22:00, este permisă desfăşurarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, cu condiţia limitării în interior a numărului de clienţi la 50, respectiv cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

– În intervalul orar 06:00 – 22:00, este permisă desfăşurarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor (terase), în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui.

– Persoanele alese la scrutinul electoral organizat în luna septembrie 2020 pentru alegerea primarilor, preşedintelui consiliilor judeţene şi a membrilor consiliilor locale şi judeţene, pot depune jurământul prevăzut în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57 din 03.07.2019 privind Codul administrativ, fără prezenţa fizică, prin mijloace electronice de comunicare de la distanţă, atunci când persoana în cauză se află în izolare sau în carantină, în condiţiile legii.

– În cadrul Teatrului Tudor Vianu din municipiul Giurgiu, organizarea de activităţi cultural-artistice este permisă numai cu următoarea distanţare: 1 scaun liber între persoane, respectiv 1 rând liber între rândurile ocupate de persoane.

– Toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Giurgiu şi comuna Iepureşti au obligaţia analizării modului de desfăşurare a activităţii în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

– Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi.

– Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de m în apropierea unităţilor şcolare, la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.

– Se aprobă scenariul 2 de funcţionare pentru unităţile şcolare de învăţământ din comunele: Iepureşti, Hotarele, Frăteşti şi Ulmi, judeţul Giurgiu.

Măsurile mai-sus enumerate se aplică începând cu data de 07.10.2020, ora 00:00, pe toată durata stării de alertă.

Măsurile au fost aprobate pe baza ratei incidenţei cumulative COVID-19 la 1.000 de locuitori, pe localităţi, pe ultimele 14 zile, precum și pe baza propunerilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din comunele Iepureşti, Hotarele, Frăteşti şi Ulmi.

Sursa Foto:  Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dar in propria casa? Si in pat separat de partener cu pepsiglas…
    La fel, la femei gravide, sa nu aibe loc schimbul de sange (si virusi!!!) intre fetus si mama prin cordonul ombilical.
    In cimitir macar, se pot plimba bătrânii, sau virusul sare din mortul de la 2 m sub pământ, pe nefericiți?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.