G4Media.ro

Ghinea (USR): O fostă secretară de stat din MIPE, care s-a prezentat…

Sursa Foto: Facebook/ SRI

Ghinea (USR): O fostă secretară de stat din MIPE, care s-a prezentat ulterior drept colonel SRI, va fi numită director general în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene după ”un concurs trucat” / Marcel Boloș: Concursurile se desfășoară corect, nu există niciun fel de bazaconii

Update 15.09: Cristian Ghinea a revenit cu o postare în care arată că ”Liliana Anghel nu s-a prezentat la examenul scris de la ora 10. A fost înscrisă, a depus tot dosarul dar… nu a venit (…) Acum hai să vedem cum rezolvăm următoarea speță cu doamna colonel. Liliana Anghel a (re)devenit funcționar public luna trecută, când a luat un concurs pe funcție de execuție la direcția de implementare a…. PNRR. Cum ditamai colonelul nu putea rămâne pe funcție mică, Boloș a numit-o (cred că tot fără să știe) director general adjunct la autoritatea de management care va gestiona banii europeni pentru sănătate. De aici urma să sară încă o etapă azi, până în vârf. Doar că s-au panicat. Așa că doamna colonel rămâne deocamdată doar adjunctă temporară, pe semnătura lui Boloș, șefă pe cele 3 miliarde de euro pentru Sănătate. Putem dormi liniștiți, SRI are grijă de sănătatea noastră”.

Update 14.00: Ministrul Marcel Boloș a declarat luni la Realitatea Plus, în replică la acuzațiile aduse de Cristian Ghinea, că ”este foarte suspicioasă poziția domnului Ghinea, pentru că pe contracandidatul, fost subaltern al dumnealui, adus în minister de către dumnealui (C. Ghinea – N.A.), care a dorit să participe la concurs, nu a fost în stare să-și completeze dosarul cu documentele care-i sunt necesare. Dacă era cel mai bun și deținea competențele cele mai bune era promovat. Deci, fără niciun fel de discuție, concursurile se desfășoară corect, nu există niciun fel de bazaconii, așa cum sugerează dl. Ghinea.

Întrebat ce știe despre persoana despre care Crisitan Ghinea a afirmat că s-ar fi trucat concursul, Marcel Boloș a afirmat că „el nu s-a interesant de cine participă și cine nu participă la concurs”.

Articol inițial: Cristian Ghinea (USR), fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), susține într-o postare pe Facebook că o fostă secretară de stat în minister, care după demitere s-a prezentat drept colonel SRI și reprezentant al serviciului, urmează să fie angajată pe un post de director general în ministerul condus acum de Marcel Boloș.

Ghinea arată că, în calitate de ministru în guvernul Cîțu, a cerut ca Liliana Anghel să fie demisă din funcția de secretar de stat la MIPE pe care o ocupase în guvernul Ludovic Orban, funcție din care se ocupase de versiunea inițială a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Eliberarea din funcție a Lilianei Anghel s-a făcut abia după două luni, susține liderul USR.

Acesta arată că peste câteva luni, ”la consultări între instituții, doamna Anghel s-a prezentat ca fiind colonel SRI și reprezentând acest serviciu. Odată s-a întâmplat într-o întâlnire unde se discutau alternative pentru finanțarea unor propuneri ale SRI, pe care nu le-am finanțat din PNRR (Elicoptere. Cineva le promisese elicoptere din PNRR, care erau cu totul neeligibile, dar credeau că li se cuvin cumva). A doua era o consultare între instituții legată de sistemul informatic al PNRR. Eu nu am participat la nici una dintre ele, au fost secretari de stat și directori, oricum înțeleg că a fost multă stupoare că elicopterele SRI nu sunt în PNRR. Întâlnirile au avut loc în 23 iunie și 27 octombrie 2021, există tabele de prezență care pot fi cerute și zeci de oameni au auzit cum s-a prezentat, nu e vorba de zvonuri sau de informații clasificate”.

Ghinea susține că Liliana Anghel urmează să revină în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ca director general în urma unui concurs pe care îl cataloghează trucat: ”Public asta pentru că azi, luni, 20 martie, de la ora 10, are loc la MIPE concursul trucat prin care Liliana Anghel urmează să fie instalată în funcția de director general al Direcției Programare din MIPE. Direcția Programare este sistemul nervos central al MIPE, locul unde se pregătesc deciziile despre cum se cheltuie banii pe mulți ani înainte și unde se fac evaluarile pe ce se duc banii acum. Este cea mai înaltă poziție tehnică din birocrația de fonduri europene. Pe lângă faptul că ea personal nu e potrivită pentru această poziție pentru că nu are habar de regulamente europene și are un comportament labil, este absolut scandalos că un colonel SRI face un du-te vino între minister și serviciul secret”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Da corect, numa Ghinea are voie la concursuri trucate nimeni altcineva 💸

  • V-ati activat ? Ca sa nu ramana doamna colonel fara o sinecura ? Mari patrioti, astia din servicii, dar numai pe multi bani.

  • In ce tara bananiera din lumea asta un colonel SRI e in acelasi timp si secretar de stat si director general MIPE, adica omul care controleaza banii din PNRR?

   Democratie marca Hellvig. O sa ne aducem aminte cu drag de democratia originala a lui Iliescu. Aia era parfum fata de ce avem acum. Se face praf complet tara asta daca mai ramane mult USL-ul mosit de Hellvig la butoane.

 2. partidul AUR e partidul serviciilor, care l-au si sponsorizat.. inclusiv pseudo-nunta extremistului Simion a fost sponsorizata de fosti lucratori din servicii

 3. @fakeNewsReader,
  Dancu, Dancila, Gabriel Oprea sunt printre sponsorii asociatiei lui Simion. Extremistul a primit sponsorizari si de la două unități militare care au legătură cu serviciile secrete: UM 0472 București (care are legătură cu SRI) si UM 0149, unitate deținută de SPP

 4. Mai toate partidele din RO sunt ale serviciilor, sau sub control.

 5. Marcel Boloș: „nu s-a interesant de cine participă și cine nu participă la concurs”.
  tot Marcel Boloș : „contracandidatul, fost subaltern al dumnealui, adus în minister de către dumnealui (C. Ghinea – N.A.), care a dorit să participe la concurs, nu a fost în stare să-și completeze dosarul cu documentele care-i sunt necesare”
  de unii se intereseaza dar de altii ba…
  #Schrodinger’sCat

 6. bai tata rau a ajuns helvig daca isi bate p de el ghinea pe internet :DD

 7. Concret, pe ce va bazati cand spuneti ca USR e partidul serviciilor?

  Discutam de un partid care a castigat 16% in alegeri si care a fost eliminat din guvern la 8 luni dupa alegeri, ajungand in opozitie. Un partid care a fost tocat marunt pe toate posturile si ziarele in campanie si dupa (vezi linsajul media generalizat impotriva lui Vlad Voiculescu sau fumigena impotriva lui Barna la prezidentiale)

  Cat de tembele sunt serviciile in Romania daca asta e partidul lor?