G4Media.ro

Germania va trimite observatori la alegerile parlamentare din Republica Moldova în cadrul…

Germania va trimite observatori la alegerile parlamentare din Republica Moldova în cadrul Misiunii OSCE / Maia Sandu a discutat cu Angela Merkel și despre recunoașterea certificatelor de vaccinare

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită la Berlin, a discutat cu cancelarul german, Angela Merkel, despre alegerile parlamentare și parcursul european al Moldovei, precum și despre posibilitatea ca certificatele de vaccinare ale cetățenilor moldoveni să fie recunoscute în UE.

La solicitarea părții germane, din cauza restricțiilor pandemice dure stabilite în Germania, discuția a avut loc în regim de teleconferință, a precizat Maia Sandu, care, în cursul zilei, a fost primită, la Palatul Bellevue din Berlin, de președintele Frank-Walter Steinmeier.

Sursa foto: Maia Sandu / Facebook

„Am trecut în revistă cu doamna Angela Merkel situația internă din Republica Moldova, provocările cu care ne-am confruntat în ultimele luni și perspectivele pe care le pot deschide alegerile parlamentare anticipate și agenda mea de reforme. Contez pe faptul că Germania va avea grijă ca, în actualele condiții de pandemie, cetățenii Republicii Moldova să poată vota în siguranță la scrutinul din 11 iulie. Doamna Cancelar a confirmat intenția țării sale de a trimite observatori la alegeri în cadrul Misiunii OSCE/ODIHR”, a scris Maia Sandu pe Facebook

O altă temă de discuție a fost recunoașterea certificatelor de vaccinare emise în Republica Moldova pentru a permite cetățenilor molodveni să circule liber în Uniunea Europeană.

„Un alt subiect a vizat provocările de securitate din regiune, care ne îngrijorează mult, precum și relația noastră cu UE. În acest context, am reconfirmat angajamentele Republicii Moldova față de Uniunea Europeană, pe care dorim să le respectăm în pofida întârzierilor admise de guvernarea anterioară. Astfel sperăm să deblocăm cât de curând asistența macrofinanciară, necesară țării noastre în situația de criză curentă”, a mai spus Sandu.

Maia Sandu a invitat-o pe Angela Merkel să viziteze Republica Moldova, „atunci când situația pandemică va fi mai favorabilă”.

Sursa foto: Maia Sandu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter