G4Media.ro

Germania: Noul an școlar este pe punctul să înceapă “normal” în primele…

Germania: Noul an școlar este pe punctul să înceapă “normal” în primele landuri. Ce probleme se întrevăd?

Primele state (landuri) germane vor începe noul an școlar în august, unul dintre ele chiar de lunea viitoare, în condițiile în care autoritățile au decis ca revenirea la clasă să se petreacă în condiții normale, dacă situația epidemiologică o permite. Ideea predării “normale” este însă primită cu scepticism de diverse organizații, de la sindicate la asociații de părinți, care semnalează probleme existente și potențiale, de la situația profesorilor din grupul de risc la ventilarea claselor, după cum relatează ediția germană a The Local.

Publicația notează că, în sistemul descentralizat al învățământului german, ultimul stat a intrat în vacanță săptămâna aceasta (Baden-Württemberg), iar primul care începe noul an o va face luni, 3 august (Macklenburg-Western Pomerania), alte state urmându-i în primele săptămâni ale lunii.

La începutul verii, miniștrii educației din landurile germane au convenit să înceapă școala în condiții normale, în noul an școlar, renunțând la o parte dintre regulile de distanțare socială, în condițiile menținerii sub control și la nivel redus a numărului de infecții cu noul coronavirus. La mijlocul lunii iulie, au anunțat un nou cadru de reguli de igienă ce trebuie respectate pentru întoarcerea copiilor la clase.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. La nemti se poate, la noi, cu tigania asta legislativa, e haos generalizat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.