G4Media.ro

Germania: Infirmier condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a doi pacienți…

sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

Germania: Infirmier condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a doi pacienți / Acesta a declarat că voia să aibă liniște: „Cum eram beat, nu aveam decât o singură opțiune: să le închid gura”

Un infirmier în vârstă de 27 de ani a fost condamnat luni, la Munchen, la închisoare pe viață pentru uciderea a doi pacienți și șase tentative de omor asupra altor pacienți, printre care și intelectualul german Hans-Magnus Enzensberger. Acesta lucra secțiile unui spital din Munchen, unde pacienții erau primiți după intervenții chirurgicale, scrie Le Figaro.

A fost găsit vinovat de injectarea pacienților cu cocktailuri de medicamente fără prescripție medicală. Doi pacienți, în vârstă de 80 și 87 de ani, au murit în urma injecțiilor după mai multe zile de comă.

Potrivit tribunalului, el a fost, de asemenea, vinovat de șase tentative de omor, dintre care trei în noiembrie 2020 asupra eseistului și traducătorului german Hans-Magnus Enzensberger. Enzensberger a supraviețuit acestor tentative înainte de a muri din cauze naturale la 24 noiembrie 2022, la vârsta de 93 de ani.

„Aveam o singură opțiune: să le închid gura”

Un infirmier a fost cel care a alertat conducerea spitalului cu privire la deteriorarea bruscă a stării pacienților. Analizele de sânge au arătat ulterior că pacienților le fusese injectată o supradoză de medicamente care nu le fuseseră prescrise.

Infirmierul a acționat pentru a avea liniște și pentru a-și putea consulta telefonul. De asemenea, era în mod regulat mahmur sau beat în timpul turei sale. „Cum eram beat, nu aveam decât o singură opțiune: să le închid gura”, a explicat el în timpul audierii, relatează săptămânalul Der Spiegel.

Cazuri similare

Germania a cunoscut mai multe cazuri similare în ultimii ani. Niels Högel, un fost infirmier care suferea de „tulburare narcisistă severă”, potrivit psihiatrilor, a fost condamnat în iunie 2019 la închisoare pe viață pentru uciderea a cel puțin 85 de pacienți în două spitale din Saxonia Inferioară, o regiune din nord-vestul Germaniei.

Între 2000 și 2005, el a provocat stopuri cardiace unor pacienți selectați în mod arbitrar și apoi a încercat să îi resusciteze, sperând să pară un erou în fața colegilor săi. Cu toate acestea, anchetatorii estimează că numărul deceselor sale ar putea depăși 200, deoarece mulți pacienți au fost incinerați.

De asemenea, la 6 octombrie, justiția germană a condamnat la închisoare pe viață o fostă asistentă medicală poloneză de îngrijire la domiciliu pentru uciderea a trei pacienți prin supradoză de insulină.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...