G4Media.ro

Germania anunță că e gata să primească un sfert din migranții care…

Germania anunță că e gata să primească un sfert din migranții care ajung în Italia pe mare

Germania este gata să primească un sfert dintre migranţii care ajung în Italia pe mare, a anunţat ministrul de interne Horst Seehofer în remarci publicate vineri, semnalând un gest de bunăvoinţă faţă de acest vecin din sud înainte de discuţiile UE asupra imigraţiei la sfârşitul acestei luni, relatează DPA citată de Agerpres.ro.

Ţările Uniunii Europene doresc să ajungă la un acord temporar asupra grijii faţă de migranţii care ajung pe ţărmurile blocului la întâlnirea miniştrilor lor de interne în Malta pe 23 septembrie.

Statele membre ale UE sunt în contradicţie în legătură cu această chestiune după un val de sosiri de persoane în 2015 fugind de conflicte şi sărăcie în Orientul Mijlociu şi Africa.

„Dacă tot ce s-ar conveni ar fi valabil, am putea lua 25% dintre persoanele salvate pe mare şi care ajung în Italia”, a declarat Seehofer pentru ziarul Sueddeutsche. „Aceasta nu ne va copleşi politica de migraţie”.

Italia şi Grecia se plâng de mult timp de lipsa unei soluţii a UE privind sosirile de migranţi. Eforturile UE de a stabili un sistem de cote nu au reuşit, întâmpinând o puternică rezistenţă a statelor din Est.

O creştere a sosirilor de migranţi pe mare în lunile de vară a încordat relaţiile dintre unele state ale UE şi colegul lor Italia, al cărei fost ministru de interne de extremă dreaptă Matteo Salvini a închis porturile italiene pentru bărcile care salvau noii sosiţi
în Mediterana.

„Întotdeauna am spus că politica noastră de imigraţie este umană”. „Nu vom lăsa pe nimeni să se înece”, a adăugat Seehofer.

Un nou guvern italian învestit săptămâna trecută a promis să schimbe abordarea faţă de salvatorii de migranţi pe mare. Joi, Italia a anunţat că a ajuns la un acord cu ţările UE pentru a împărţi preluarea de migranţi la bordul unei nave a unei organizaţii de caritate în Mediterana, arată Agerpres.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nemţii iau şi imigranţi ilegali să le muncească, în timp ce PSD izgoneşte forţa de muncă peste hotare.

  2. De ce doar un sfert si nu patru?!

  3. Un sfert din cei de azi sau un sfert din cei de peste cateva zile? :))

  4. Pai de ce sa nu ii primeasca?
    Si asa s-a dus dracului Germania.
    Uite aici, nunta cu turci in Bonn care blocheaza bulevardul.
    E ceva normal, suntem in Germania doar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.