G4Media.ro

Georgiana Drăghici, soţia trezorierului PSD Mircea Drăghici, a fost condamnată la trei…

Georgiana Drăghici, soţia trezorierului PSD Mircea Drăghici, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă

Georgiana Drăghici, trimisă în judecată de DNA în 2017 pentru acuzații de corupție, a fost condamnată marți de Tribunalul București la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată. Alături de ea, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi un fost director în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Mircea Meleşteu, şi un apropiat al lui Drăghici, Doru Bălăşoiu.

DNA a adus împotriva Georgianei Drăghici acuzaţii de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participație improprie la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi organizat ilegal o tabără de vară a TSD. Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor 102 de participanți, conform diagramelor de cazare, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului și Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formațiunea politică, susţine DNA.

Potrivit procurorilor, mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenți ai unei facultăți din Pitești care nu au participat la acel eveniment decât pe „hârtie”.

Conform acuzaţiilor, audiată ca martor, în aprilie 2016, Georgiana Drăghici ar fi făcut afirmații mincinoase și nu a spus tot ce știa cu privire la aspectele esențiale și, totodată, a determinat o altă persoană să facă afirmații mincinoase în cadrul declarației de martor pe care aceasta din urmă a dat-o în cauză, în scopul evitării implicării sale în cercetări și favorizării inculpatului Bălășoiu Doru.

La rândul său, Mircea Drăghici este cercetat de DNA pentru că, potrivit procurorilor, „și-ar fi însușit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenții în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parțială în proporție de peste 2/3 a unui imobil”.

DNA îl suspectează pe Drăghici că a decis să cumpere o clădire în valoare de peste 500.000 euro, pe care să o plătească, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.

„Promisiunea de vânzare cumpărare dintre proprietarul imobilului și persoana din familia suspectului, dar și contractul de închiriere dintre același proprietar și formațiunea politică s-au încheiat in aceeași zi, 15.02.2018, pentru același imobil. Contractul de închiriere fusese încheiat pentru o perioadă de 10 ani ( începând cu data de 01.03.2018 până la 01.03.2029), valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro ce urma să fie achitată după cum urmează: suma de 38.000 euro în termen de 5 zile, iar restul sumei în tranșe de cel puțin 19.000 euro pe lună timp de 18 luni. În realitate, întreaga contravaloare a contractului a fost achitată în avans, într-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subvenția acordată formațiunii politice în baza Legii nr. 334/2006, privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii mai spun că, după ce Autoritatea Electorală Permanentă a început un control privind folosirea subvențiilor de către PSD, „a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare și restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului”.

De asemenea, potrivit DNA, în calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Familie de hoti profesionisti

 2. Numai cu suspendare, cu suspendare si-atat, dar cu executare n-ar fi cazul, ca s-au inmultit hotii de n-ai loc de ei? Si exista loc destul in inchisori, de cand cu recursul compensatoriu.

 3. Familia psd-ista traditionala este intotdeauna formata din hot si hoata!!!

 4. Hotie in familie, hotie in famiglie….
  Doi borfasi din marea familie de hoti numita PSD> In ceasta cloaca urât mirositoare sunt doaar borfasi si complici dea-i lor

 5. Ce cloaca infecta e toata politica asta clasica… Numai combinatii si combinatori se invart in cercurile astea inalte. Justitia a uitat complet de notiunea de „circumstanta agravanta” si se da ofranda politicului intr-o nota totala de promiscuitate. Daca esti politician primesti „decat” cu suspendare.
  Sictirit!

  • Oamenii astia nu pot trai in alt sistem, s-au adaptat perfect mediului in care traiesc si pe care l-au construit in atatia zeci de ani. De asta le este groaza de USR+ sau de orice alt partid sau grup de oameni care vor si pot sa faca lucrurile altfel, adica transparent si cu intentii bune. Culmea incompetentei, a ipociriziei si a reavointei: de zeci de ani planificam spitale dar nu se face nimic, insa cateva ong-uri fac spitale noi sau renoveaza sectii vechi din donatii private.

   #sieuvotez #farapenali

  • Din pacate, aceasta cloaca o intalnim des in tara asta, nu numai in politica. Asa sunt majoritatea romanilor, combinatozauri, unii la un nivel superior, altii la un nivel mainstream. Asta este adevarul, de ce sa ne ferim de adevar.

 6. Glontele de aur cu care poate fi răpus Dragnea este ștampila de vot!

 7. Romanii au intregi familii mafiote, literalmente. Nastase, Cosma, Draghici etc.

  Natie de hoti.

 8. La munca cinstita , tovarasi , ca de hoti nu mai avem loc.

 9. Hoții sunt viitorul țării.

 10. Ea…o mizerie de persoana….am cunoscut o cand isi umplea buzunarele din banii studenților cand era profesoara la facultatea din Pitești….