G4Media.ro

General Motors se aşteaptă ca profiturile noilor sale vehicule electrice să fie…

COLMA, CA - JANUARY 03: New cars sit on the sales lot of a Chevrolet dealership on January 3, 2013 in Colma, California. Chrylser and General Motors led automakers in the best sales year since 2007. Chrysler's December sales jumped 10% while GM's was up 4.9%. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

General Motors se aşteaptă ca profiturile noilor sale vehicule electrice să fie comparabile cu cele obţinute din vehiculele cu motoare cu ardere internă până în 2025

General Motors (GM) se aşteaptă ca profiturile noilor sale vehicule electrice să fie comparabile cu cele obţinute din maşinile şi camionetele tradiţionale, cu motoare cu ardere internă, până în 2025, cu ani înainte de termenul stabili iniţial, transmite CNBC, citată de News.ro.

CEO-ul GM, Mary Barra, a declarat joi că creşterea semnificativă a profiturilor ţine cont de factorii de stimulente federale, în temeiul Legii de reducere a inflaţiei a administraţiei Biden, care prevede returnarea de bani pentru companiile care produc vehicule electrice în America de Nord, precum şi pentru consumatorii şi clienţii flotei care achiziţionează vehiculele.

”Este clar că aceste stimulente vor ajuta la deschiderea unei noi ere a inovaţiei tehnologice şi a creării de locuri de muncă, care va realiza ceea ce s-a dorit. Va fi bine pentru economia americană. Va fi bine pentru familiile americane. Va fi bine pentru mediu şi, sincer, General Motors este bine pregătită”, a spus Barra în timpul unei zile pentru investitori la New York.

Planurile de profitabilitate pe termen scurt pentru vehiculele electrice, precum şi perspectivele GM pentru economie şi afaceri în timpul unei perioade de creştere a ratelor dobânzilor, accelerarea inflaţiei şi temerile de recesiune erau de aşteptat să fie puncte de interes pentru investitori şi analişti în timpul evenimentului de la New York.

GM este optimist cu privire la profiturile şi planurile sale în ceea ce priveşte vehiculele electrice, în mare parte datorită investiţiilor sale din ultimii ani într-o nouă platformă de vehicule numită Ultium, precum şi construcţiei în curs de fabrici interne, prin intermediul unui joint venture numit Ultium Cells LLC, împreună cu LG Energy Solution.

Se aşteaptă ca societatea să opereze fabrici în Ohio, Tennessee şi Michigan până la sfârşitul anului 2024, ceea ce ar face din companie un lider în producţia internă de celule; este planificată o a patra fabrică de celule din SUA.

Colin M. Langan, analist la Wells Fargo, este ”sceptic” că vehiculele electrice ale GM pot fi profitabile în mod durabil până în 2025, chiar şi cu stimulentele din Legea de reducere a inflaţiei a administraţiei Biden.

El a spus că preţurile şi materiile prime vor fi esenţiale.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...