G4Media.ro

Garda de Mediu Constanța a oprit 33 de tone de deșeuri de…

sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Constanța

Garda de Mediu Constanța a oprit 33 de tone de deșeuri de polistiren venite de la o firmă din Israel, după ce inspectorii au descoperit mai multe neconcordanțe în documente

Garda de Mediu Constanţa a interzis importul a circa 33 de tone de deşeuri de polistiren presat în baloţi, sosite în Portul Constanţa Sud, au informat, marţi, reprezentanţii instituţiei.

Deşeurile au fost expediate de o firmă din Israel şi ar fi trebuit să ajungă la o societate din judeţul Buzău.

Cantitatea totală de deşeuri de polistiren presat în baloţi, de 32.929 kilograme, se afla în două containere.

„Importul a fost înregistrat în registrul ROAFM, însă echipa de comisari a constatat mai multe neconcordanţe între documentele depuse la Biroul vamal de Frontieră pentru realizarea importului şi informaţiile încărcate de importator în aplicaţie. Autorizaţia de mediu din setul de documente nu era aceeaşi cu autorizaţia de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care însoţeşte transferul deşeurilor – Anexa VII – nu este completat conform cerinţelor Regulamentului 1013/2006. Din aceste documente nu a reieşit în mod clar amplasamentul/adresa instalaţiei de valorificare a deşeurilor de polistiren şi dacă există autorizaţie de mediu pentru punctul de lucru unde se află instalaţia de valorificare a acestora”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanţa.

Potrivit sursei citate, importul/transferul oricăror tipuri sau cantităţi de deşeuri în România se poate realiza numai către instalaţii de valorificare – condiţie obligatorie prevăzută de legislaţia în vigoare.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Au învățat să citească.

  2. doar de frica se invata sa nu mai aduca deseuri in tara.firma care a importat asa ceva, ar trebui pus sa plateasca penalizari incepind de la 1 milion de lei in sus ( sa faca legi cu asa ceva) iar proprietarii firmei urmariti penal si sa li se retraga drepturile civile pe o perioada de 10 ani.
    doar asa se poate opri otravirea continua a mediului.
    daca s-ar aplica sa ceva, asa fi curios sa vad cine mai are chef de afaceri de astea.