G4Media.ro

Garda de Coastă suedeză afirmă că scurgerea de la conducta Nord Stream…

Garda de Coastă suedeză afirmă că scurgerea de la conducta Nord Stream 2 a crescut în dimensiuni

Paza de coastă suedeză a declarat că o scurgere de la conducta Nord Stream 2 nu s-a oprit, ci s-a mărit, potrivit autorităților suedeze, relatează CNN.

În urma unui survol al locurilor de scurgere luni dimineață, o scurgere de la Nord Stream 1 nu mai era vizibilă și, prin urmare, se poate spune că s-a oprit, a declarat Garda de Coastă suedeză.

Cu toate acestea, „cea mai mică (scurgere – n.r.) de la Nord Stream 2 este în schimb puțin mai mare decât ieri” și măsoară aproximativ 30 de metri în diametru, a precizat paza de coastă într-un comunicat.

Paza de coastă a adăugat că ia măsuri „de urgență” pentru o perioadă mai lungă de timp decât se aștepta, din cauza scurgerii mai mari.

Anunțul pazei de coastă a venit după ce furnizorul de energie de stat rus Gazprom a declarat anterior că toate scurgerile s-au oprit în ambele conducte, dar a precizat că încă lucrează pentru „reducerea presiunii în linia B a gazoductului Nord Steam 2”.

Nu este clar dacă presiunea din conductă ar putea duce la scurgerea mai mare observată de paza de coastă.

Conductele, care trec pe sub Marea Baltică în apropiere de Suedia și Danemarca, au fost create pentru a livra gazul din Rusia în Uniunea Europeană.

Atunci când autoritățile suedeze au citat pentru prima dată scurgerile marți, acestea au provocat temeri în legătură cu dependența europeană de energia rusă, o problemă care nu a făcut decât să se adâncească de când Moscova a invadat Ucraina în februarie.

Liderii europeni au denunțat rapid scurgerile, șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, afirmând că scurgerile au fost probabil „rezultatul unui act deliberat”. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a calificat drept „acțiune de sabotaj”.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că scurgerile au fost un „act deliberat de sabotaj”, după ce s-a aflat că oficialii europeni de securitate au observat luni și marți nave de sprijin ale marinei ruse în apropierea unor scurgeri în conductele Nord Stream, cauzate probabil de explozii subacvatice.

În acel moment nu era clar dacă navele au avut vreo legătură cu exploziile, au declarat aceste surse și altele – adăugând că acesta este unul dintre numeroșii factori pe care anchetatorii îi vor cerceta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Dar conducta asta nu are si ea un robinet?

  2. Sa le dea foc, ca poluaza mai putin.

  3. E simplu: cracanatul pompeaza la infinit gaze cu scopul de a scapa de ele(nu are cui sa vansa si nici unde sa sticheze) si de a polua masiv Europa.
    E din cicku santana e pe pamant.

  4. Deci au crescut volumul de gaz pompat deși știu ca țeava e sparta. Asta e deja un act de război împotriva planetei , e mai mult decât ce prevede articolul 5 din tratatul NATO.