G4Media.ro

GALERIE FOTO Ecologizare cu voluntari, în Piatra Craiului/ 300 de saci de…

Ecologizare cu voluntari/ Sursa: CL ALB Cercetașii României

GALERIE FOTO Ecologizare cu voluntari, în Piatra Craiului/ 300 de saci de gunoaie strânse de cercetași și alte ONG-uri, pentru a marca „Ziua Pământului”

Circa 150 de voluntari de la mai multe organizații s-au strâns sâmbătă în Cheile Dâmboviței, (zona Săticului de Jos, județul Argeș) pentru a strânge gunoaie, într-o activitate cu rol simbolic și educativ și pentru a marca „Ziua Pământului” care se sărbătorește luni, 22 aprilie.
Organizatorii pricipali- organizația Wild Wolf Adventure  (WWA) au transmis că voluntarii de la Cercetașii României – ALB Bucuresti, Formația Salvamont Câmpulung Muscel, elevii de la Școala Generală Traian din Pitești, grupul Hoinăreștii din București, ECO Aventura București, membrii de la Asociația Reviving Rucăr au strâns peste 300 de saci de gunoi.
Bogdan Bălan, reprezentantul WWA a spus pentru G4Media că deși situația gunoaielor din natură nu s-a îmbunătățit față de anul trecut, totuși în acest an autoritățile au fost ceva mai receptive, au avut și acestea o parte de implicare.  De asemenea, acesta a spus că după cum arată imaginile, cea mai mare parte din deșeuri provin de la turiști, dat fiind că acea zonă nu are mulți locuitori permanenți în apropiere.
„Știm, mai bine nu era nevoie să facem asta, dar pentru asta trebuie să ne străduim cu toții să transmitem și celorlalți cetățeni valori sănătoase și o educație aleasă și corectă. Numai așa nu o să mai fim nevoiți să strângem după alții”.

Participanții speră că acțiunea de sâmbătă să fie un semnal de alarmă pentru turiști și pentru locuitori din toate zonele României.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează