G4Media.ro

Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva Primăriei Capitalei în care a contestat…

Sursa Foto: Facebook/ Gabriela Szabo

Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva Primăriei Capitalei în care a contestat concedierea din funcția de director al CSM București, anunță Nicușor Dan

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva Primăriei Capitalei în care a contestat concedierea din funcția de director al CSM București.

„Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva noastră în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al CSM București. Decizia desfacerii contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină în care aceasta fost trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfășurarea activității ei ca director al CSM”, a precizat Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

El menționează că, printre concluzii, Corpul de Control a reținut că în anul 2018, sub conducerea Gabrielei Szabo, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

„Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă”, menționează edilul.

În plus, Corpul de Control a constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.

Nicușor Dan menționează că litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații de 1.205.213 de lei și despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).

În noiembrie 2022, Gabriela Szabo a avut câștig de cauză în prima instanță.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan anunța anunța atunci că va sesiza DNA pentru neregulile depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM Bucureşti), în urma verificărilor efectuate de Corpul de Control.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. La munca pu.toare nu la intins mana dupa banii nostrii din buget.

 2. Incepi si tu sa te afu.nzi in penibil dupa Nastase si Halep

 3. Las ca revine sfânta parasfirea și o repune în funcție și-i plătește și despăgubiri ca sfântă e darnică , știe toată lumea când dă din banul public , banul poporului analfabet financiar , care nici după 30 de ani nu a învățat ce înseamnă banul public , crede ca e produs de partid in ghieci ! Nu vezi ce in extaz is pensionarii ca le mărește pensia cu 13% ! Inca nu au priceput ca e un drept legal legat de rata inflației și nu cadou de la partid .

 4. Pentru Nicusor Dan:

  1) S-a inaintat actiune pentru recuperarea prejudiciului?

  2) Ce se mai intampla cu procesul impotriva sindicalistilor RATB care au continuat greva dupa ce instanta a hotarat sa revina la lucru?
  Cum stam cu recuperatul prejudiciului?

 5. Va face echipa cu Firea

  • la puscarie!

 6. cand era director la CSM, oare mergea la munca tot ca la romatsa?