G4Media.ro

G7 convoacă de urgență miniștrii Sănătății pentru a discuta despre noua variantă…

G7 convoacă de urgență miniștrii Sănătății pentru a discuta despre noua variantă de coronavirus Omicron

Guvernul britanic, care deţine preşedinţia rotativă a G7 (grupul principalelor şapte economii ale lumii), a anunţat duminică seară convocarea unei reuniuni de urgenţă a miniştrilor sănătăţii din ţările ce formează acest grup, pentru a discuta despre noua variantă Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, transmite AFP.

Aşadar, miniştrii sănătăţii din Marea Britanie, SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia se vor întâlni ”luni, 29 noiembrie, pentru a discuta despre evoluţia situaţiei legate de Omicron”, în cadrul unei ”reuniuni de urgenţă”, a precizat Ministerul Sănătăţii britanic.

Noua variantă a fost confirmată mai întâi în probe prelevate în Botswana începând cu 11 noiembrie şi Africa de Sud începând cu 14 noiembrie. Pe 24 noiembrie Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost sesizată cu privire la existenţa noii variante de către Africa de Sud, ţară care a înregistrat în ultimele săptămâni o înmulţire accelerată a cazurilor de COVID-19.

În zilele care au trecut de la anunţul privind existenţa noii variante, cazuri de infectare cu aceasta au fost confirmate şi în ţări din alte părţi ale lumii, precum Israel, Belgia (o femeie venită din Egipt şi aparent fără vreo legătură cu Africa subsahariană), Australia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Cehia şi Hong Kong.

Noua variantă provoacă îngrijorare în lumea întreagă întrucât prezintă mutaţii multiple, dar încă nu este elucidat impactul acestora – contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistenţa la vaccin, etc – comparativ cu variantele deja descoperite, în special Delta, dominantă în prezent şi cunoscută ca fiind foarte contagioasă.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ President Biden

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Un meteorit, un meteorit peste astia de-ar pica, asta da Karma pozitiva ar fi. 🤣 Nu de alta, dar astia ne tin ostatici de aproape 2 ani.

  2. ce circ infect…

  3. Gata se strâng „salvatorii” sa mai „salveze” un pic. Fi-mi-ar sila!

  4. Inca n-a aparut OMEGA.

  5. Gata, s-au hotărât să treacă la următorul nivel?

  6. Iar se adună oligarhii să pună lumea la cale. Că nu s-au mai văzut de mult.

  7. Nu trebe sa se deranjeze, stim concluzia intalnirii: vaccinarea cu stocul de zeama pt delta, pe care inca il are usula, salveaza!