G4Media.ro

Tensiuni la Bruxelles după vizita din Turcia a șefilor Comisiei și Consiliului…

Tensiuni la Bruxelles după vizita din Turcia a șefilor Comisiei și Consiliului European: Un simbol al discordiei, nu au vorbit despre persecutarea societății civile

Grupul popularilor europeni din Parlamentul European critică vizita la Ankara a președinților Comisiei și Consiliului European, Ursula von der Leyen și Charles Michel, pentru lipsa de unitate a mesajului.

Vizita a fost extrem de controversată după ce președintele Erdogan nu i-a oferit Ursulei von der Leyen un loc la masa discuțiilor, alături de el și Charles Michel, rezervându-i loc pe o canapea.

Popularii europeni critică însă și conținutul discuțiilor, arătând că mesajul transmis de cei doi oficiali europeni a fost unul al discordiei în UE față de politica lui Erdogan.

”Vizita de la Ankara trebuia să ducă un mesaj al fermității și unității Europei față de politica Turciei. Din păcate, a rezultat un simbol al dezbinării, pentru că cei doi președinți au eșuat în a acționa împreună. Așteptăm mai multe de la politica externă a Europei”, arată președintele grupului Popularilor, Manfred Weber.

El cere și ca președintele Consiliului European, Charles Michel, să facă publice propunerile pe care le-a transmis președintelui Turciei, arătându-se ”extrem de îngrijorat” că aceste propuneri ar putea viza angajamente privind frontierele, fără ca Ankara să își asume modificarea politicii față de Cipru.

Manfred Weber mai arată că vizita celor doi oficiali europeni a eșuat să prezinte punctul de vedere al UE față de atacurile lui Erdogan la societatea civilă și față de prizonierii politici.

Șeful popularilor cere clarificări oficiale de la Charles Michel și Ursula von der Leyen într-o ședință a Parlamentului European.

Foto: Manfred Weber / PPE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. dupa rusi, si turcii isi bat joc de UE

  2. Trage Erdogan un fas la Ankara si se sufoca aia la Bruxel.
    Poate da cu niste spray spre camilar.Asa ca sa stie unde e locul.
    Stat de drept si membru NATO? valorile alea nu prea se aplica tuturor.

  3. Din nou avem aceeasi mascarada ca la vizita oficialului UE in Rusia.
    Asta fiindca UE are lideri mediocri, si dpdv intelectual si dpdv al leadership-ului.