G4Media.ro

Fundația pentru copii Ronald McDonald a donat 60.000 de euro pentru amenajarea…

Fundația pentru copii Ronald McDonald a donat 60.000 de euro pentru amenajarea secției de terapie intensivă de la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni

Fundația americană pentru copii Ronald McDonald a făcut o donaţie de 60.000 de euro pentru a susține lucrările de amenajare a secției ATI de la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan din Otopeni, potrivit unui anunț al Ambasadei SUA la București.

Secția va deservi noul spital temporar ROL 2, care a fost ridicat pentru a asigura asistență medicală specializată pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Conform estimărilor oficialilor Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan, în fiecare lună, secția va putea permite tratarea a cel puțin 50 de pacienți în stare gravă.

„Fundația Ronald McDonald este prima organizație care a decis să ne susțină financiar demersul nostru de amenajare a unei noi secții de anestezie-terapie intensivă în cadrul Clinicii „Ana Aslan” din Otopeni. Proiectul pe care îl creăm împreună, dă de fapt românilor o șansă în plus de reușită în lupta cu COVID-19. Vă mulțumim, așadar, pentru tot sprijinul și promptitudinea cu care ați răspuns cererii noastre de ajutor, mai ales că timpul este un factor-cheie în misiunea noastră de a asigura în timp record condiții de tratament pentru cazurile grave de COVID-19 care ajung la spitalul ROL 2, găzduit de INGG Ana Aslan în clinica din Otopeni”, a declarat Dr. Anca Ștefan, managerul Institutului Ana Aslan, potrivit paginii de internet a Fundației Ronald McDonald.

„În această perioadă fără precedent în istoria omenirii, fiecare organizație non-profit este pusă să regândească felul în care își poate adapta misiunea în așa fel încât să poată ajută cât mai mult și mai eficient. Împreună cu echipa noastră de la Fundația pentru Copii Ronald McDonald am găsit cele mai bune soluții în care să putem da și noi o mână de ajutor pentru cei care sunt în linia întâi a acestui nemilos război, infecția cu noul coronavirus. Ne înclinăm în fața medicilor și a personalului sanitar din toate spitalele care luptă pentru sănătate”, a declarat și Amalia Năstase, președinte al Fundației pentru Copii Ronald McDonald România.

În plus, din aprilie, Casa Ronald McDonald București oferă cazare gratuită personalului medical din linia 1 din Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu din București.

Fundația donează și echipamente de protecție și materiale pentru personalul medical. Au fost distribuite 22.000 de mănuși, 12.000 de măști chirurgicale, 500 de kituri complete de protecție pentru personalul medical din spitalele pentru copii Grigore Alexandrescu și Marie Curie din București, Louis Țurcanu din Timișoara și Sf. Maria din Iași.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc gratuit familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 20.000 de părinți și copii au fost primiți în aceste „Case departe de casă”.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Sursa foto: MApN

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.