G4Media.ro

Fujifilm a creat un test de depistare a coronavirusului ce oferă rezultate…

Fujifilm a creat un test de depistare a coronavirusului ce oferă rezultate în două ore / Compania japoneză testează și un medicament antigripal ca posibil tratament împotriva Covid-19

Fujifilm Holdings Corp a anunţat că a dezvoltat un test de depistare rapidă a noului coronavirus ce provoacă maladia infecţioasă COVID-19, care reduce timpul de furnizare a rezultatelor la aproximativ două ore, informează Reuters.

Testul a fost dezvoltat de o filială a grupului nipon, Fujifilm Wako Pure Chemical Corp, şi va fi lansat pe piaţă în data de 15 aprilie, au anunţat vineri reprezentanţii companiei japoneze.

Testul de depistare SARS-CoV-2 RT-1PCR va putea să detecteze noul coronavirus mai rapid decât o fac actualele teste bazate pe reacţia de polimerizare în lanţ (polymerase chain reaction – PCR), ale căror rezultate devin disponibile după şase ore, a precizat grupul nipon.

Un medicament antigripal dezvoltat de Fujifilm, Avigan, este testat în prezent în China ca posibil tratament împotriva noului coronavirus.

Şeful de cabinet al prim-ministrului Japoniei, Yoshihide Suga, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că Guvernul nipon a primit comenzi pentru acel medicament de la 30 de ţări şi că analizează posibilitatea de a-l furniza în regim de gratuitate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Uite-i si pe amatorii astia. Firea are teste de 15min bai fraierilor. Si nici nu doare.
    Puteti sa pastrati Favipiravir pentru voi, nu ne place.