G4Media.ro

FSB susține că a descoperit urme de explozibili pe o navă de…

Sursa foto: OZAN KOSE / AFP

FSB susține că a descoperit urme de explozibili pe o navă de cereale ce naviga din Turcia către portul rusesc Rostov-pe-Don

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a anunţat luni că a descoperit urme de explozibili pe o navă ce naviga din Turcia către portul Rostov-pe-Don pentru a lua cereale, a relatat agenţia de presă TASS, citată de Reuters și preluată de Agerpres.

Agenţia oficială rusă citează FSB care a afirmat că nava a fost andocată în portul ucrainean Chilia (Chilia Nouă n.r.) în luna mai şi că ar fi putut fi folosită pentru a livra explozibili în Ucraina.

Anunţul vine la o săptămână după ce Rusia s-a retras dintr-un acord ce a permis Ucrainei să exporte cereale din porturile sale la Marea Neagră, cu nave supuse inspecţiilor de securitate.

„Pe 22 iulie, în cala unei nave străine de marfă care se afla pe drum din Turcia către portul Rostov-pe-Don pentru a încărca cereale, au fost găsite urme de explozibili – dinitrotoluen şi tetril. Au fost descoperite de asemenea semne de interferenţă în părţile structurale ale navei”, a declarat FSB într-un comunicat citat de TASS.

Potrivit FSB, nava şi-a schimbat numele în timp ce se afla în portul Tuzla din Turcia la începutul acestei luni şi şi-a înlocuit echipajul, care era format din 12 cetăţeni ucraineni.

„Aceste circumstanţe pot indica posibilitatea utilizării navei civile străine pentru livrarea explozibililor pe teritoriul Ucrainei”, potrivit FSB.

Nava, pe care nu a numit-o, a fost inspectată în Strâmtoarea Kerci şi i s-a interzis să-şi continue deplasarea, ulterior nava părăsind apele ruseşti, a mai precizat FSB.

Reuters nu a putut confirma imediat detaliile comunicatului FSB.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. FSB sunt din tara aia care spunea ca nu va ataca Ucraina?

  2. Păi de ce nu denazifica Turcia?

  3. Și minerii au descoperit la pntcd droguri,arme,mașini de tipărit bani! A draq coincidenta! Minerii lui Cozma erau mai bine pregătiți ca fsb ul lui Putin!