G4Media.ro

FRF, decizie cu încărcătură politică în semn de solidaritate cu femeile din…

SAINT PETERSBURG, RUSSIA - JUNE 15: Iran fans hold a sign calling for Iranian women to be let into sports stadiums in Iran during the 2018 FIFA World Cup Russia group B match between Morocco and Iran at Saint Petersburg Stadium on June 15, 2018 in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images)

FRF, decizie cu încărcătură politică în semn de solidaritate cu femeile din Iran

Federația Română de Fotbal anunță că a decis ca niciun lot reprezentativ al României de fotbal, fotbal feminin sau futsal, să nu dispute vreo partidă, indiferent de caracterul acesteia, pe teritoriul statului Iran, câtă vreme se menține discriminarea femeilor prin interzicerea accesului acestora pe stadioane.

Decizia vine după ce pe data de 1 septembrie, Sahar Khodayari, o iraniancă în vârstă de 29 de ani, și-a turnat benzină pe corp în fața Tribunalului Revoluției Islamice de la Teheran și s-a autoincendiat.

Postul de radio Deutsche Welle notează, într-un comentariu, că femeia ar fi urmat să fie trimisă la închisoare pentru că a intrat deghizată pe stadion pentru a asista la meciuri de fotbal – lucru care încă nu este permis femeilor din Iran.

”Sahar Khodayari a dorit să marcheze această nedreptate – într-un mod din păcate tragic și trist. Dar acest strigăt disperat de ajutor a rămas multă vreme neauzit. FIFA nu a scos nicio vorbă, în timp ce pe rețelele de socializare se discuta intens despre soarta „fetei albastre”, #bluegirl, numită așa pentru haina albastră purtată pe stadion”, a scris DW.

Redăm mai jos integral comunicatul FRF

”În ședința din 3 octombrie, Comitetul Executiv al FRF a aprobat propunerea administrației FRF privind poziția Federației în contextul parteneriatului cu Federația de Fotbal din Iran, în urma situației privind accesul femeilor pe stadion în Iran.

Federația Română de Fotbal promovează egalitatea de șanse și interzice orice formă de discriminare în fotbal, promovând și prețuind valorile fundamentale care fac din acest sport un fenomen global, menit să ofere spectacol și bucurie comunităților de pretutindeni.

În acest context, având în vedere parteneriatul dintre FRF și Federația de Fotbal din Iran încheiat în 2017, decidem ca niciun lot reprezentativ al României de fotbal, fotbal feminin sau futsal, să nu dispute vreo partidă, indiferent de caracterul acesteia, pe teritoriul statului Iran, câtă vreme se menține discriminarea femeilor prin interzicerea accesului acestora pe stadioane.

Dorința comună de promovare a fotbalului ca instrument de cooperare a fundamentat intenția acestui parteneriat și considerăm că accesul fiecăruia la spectacolul sportiv, indiferent de vârstă, sex, naționalitate sau orientare religioasă, trebuie să reprezinte permanent o condiție esențială pentru dezvoltarea fotbalului.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si daca FRF nu dadea niciun comunicat era vreo problema?
    Nici nu se stie de cat timp nu am mai jucat cu ăia.
    S-au băgat in seama!
    Nu stiu care e scopul.