G4Media.ro

Freedom House România lansează un nou proiect privind combaterea dezinformării și a…

Freedom House România lansează un nou proiect privind combaterea dezinformării și a racolării online, pentru reducerea fenomenului de trafic de persoane

Freedom House România lansează un nou proiect privind combaterea dezinformării și a racolării online. Proiectul se adresează profesorilor de educație civică sau care predau lecții de dirigenție elevilor din clasele de gimnaziu, în școlile din medii defavorizate sau comunități vulnerabile din România. În special, sunt invitați să se înscrie profesorii din județele din Oltenia și Moldova, dar și din alte zone ale țării.

Scopul proiectului este de a oferi cadrelor didactice instrumente inovatoare de alfabetizare media pentru a-și sprijini elevii în dezvoltarea rezilienței la dezinformare și știri false online. Totodată, proiectul vizează combaterea fenomenului de trafic de persoane, prin sporirea gradului de conștientizare a riscului de racolare prin mediul online.

Proiectul presupune realizarea unui manual digital aplicat, accesibil, și instruirea a 12 profesori, care la rândul lor vor instrui cate ~20 de elevi fiecare, din școlile în care activează. Predarea conținutului acestui manual va avea loc aproximativ o dată pe săptămână, sau 10 lecții a câte ~50 minute fiecare.

Proiectul se desfășoară în perioada martie – noiembrie 2021 și are un parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, în vederea includerii acestui manual la lecțiile opționale din curriculum-ul național.

Pesoanele interesate să se înscrie în acest proiect trebuie să trimită CV-ul până la data de 31 Martie 2021, la office@freedomhouse.ro.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Judecand dupa numarul de vizualizari si comentari articolul asta pare scris de Clej.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.