G4Media.ro

Franța va trimite trupe în Ucraina pentru a instrui soldați ucraineni, anunță…

Foto: Ambasada Franței

Franța va trimite trupe în Ucraina pentru a instrui soldați ucraineni, anunță comandantul-șef Sîrski

Comandantul suprem al armatei Ucrainei afirmă că a semnat documentele care permit instructorilor militari francezi să viziteze în curând centrele de pregătire ucrainene, relatează Sky News și The Telegraph.

„Sunt încântat să salut inițiativa Franței de a trimite instructori în Ucraina pentru a instrui militarii ucraineni”, a declarat Oleksandr Sîrski pe Telegram, după discuțiile prin legătură video cu ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu.

„Am semnat deja documentele care vor permite primilor instructori francezi să viziteze în scurt timp centrele noastre de instruire și să se familiarizeze cu infrastructura și personalul acestora”.

El a declarat că este convins că determinarea Franței va încuraja alți parteneri să se alăture „proiectului ambițios”.

Ministerul ucrainean al Apărării a postat o „clarificare” mai târziu pe X pentru a spune că Kievul și-a exprimat interesul pentru un proiect care să primească instructori străini încă din februarie. „Începând de acum, suntem încă în discuții cu Franța și cu alte țări pe această temă”, a precizat acesta.

Președintele francez Emmanuel Macron sugerase că trupele occidentale ar putea ajuta la instruirea ucrainenilor în Ucraina, în cadrul unei conferințe la Paris în februarie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ❤️🇫🇷