G4Media.ro

Franța va organiza două concerte-test cu scopul de a realiza un model…

Franța va organiza două concerte-test cu scopul de a realiza un model pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță sanitară

Franța va organiza în a doua jumătate a lunii martie două concerte-test, la Paris și la Marsilia, cu scopul de a realiza un „model rezilient” pentru lumea spectacolului, în contextul pandemiei, a anunțat ministrul Culturii, Roselyne Bachelot, scrie Le Figaro.

Ministrul Culturii, Roselyn Bachelot, a anunțat, luni seara, că aceste „experimente” vor fi pentru concertele cu spectatori în picioare, astfel încât să fie stabilit un model care să permită redeschiderea locurilor pentru spectacole, în pofida pandemiei de COVID-19.

„Sunt foarte optimistă pentru festivalurile cu locuri pe scaune. (…) Pentru cele cu spectatori în picioare este mai complicat și din acest motiv voi realiza aceste experimente, care sunt destinate testării a ceea ce se întâmplă”, a declarat Roselyn Bachelot.

„Sub rezerva unei situații epidemiologice catastrofale” și dacă protocoalele vor fi validate, două concerte-test vor avea loc în a doua jumătate a lunii martie, unul cu o mie de persoane la Marsilia, cu spectatorii „așezați dar cu posibilitatea de a se ridica” de pe scaune. Un experiment desfășurat împreună cu Inserm, o instituție publică dedicată sănătății și cercetării. Toate persoanele vor fi testate înaintea concertului, însă cazurile pozitive „nu vor fi triate pentru că trebuie să ne punem în situația în care este un amestec”. Testele vor fi repetate după eveniment, pentru a constata dacă acesta a dat un nivel al infectărilor. Vor fi distribuite măști și dezinfectant.

La Paris, 5.000 de persoane vor participa la un experiment, un concert cu spectatorii în picioare, cu un grup test.

Roselyne Bachelot a anunțat, de asemenea, că în 8 aprilie va avea loc un colocviu științific în cadrul căruia diferite experimente vor fi confruntate și studiate pentru a stabili „un model rezilient” pentru lumea spectacolului.

Locurile de cultură sunt închise în Franța de mai multe săptămâni, din cauza recrudescenței epidemiei de COVID-19.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter