G4Media.ro

Franţa şi Austria au început „să revină la normal” / Ce măsuri…

Sursa foto: Pixabay

Franţa şi Austria au început „să revină la normal” / Ce măsuri au fost luate pentru a permite deschiderea restaurantelor și a magazinelor neesențiale

Franţa şi Austria au început să revină la normalitate miercuri, în condiţiile în care cele două ţări au anulat o serie de restricţii anti-COVID-19 ce au fost impuse în contextul pandemiei, informează dpa, citată de Agerpres.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a descris acţiunile ţării sale drept „punctul de plecare pentru revenirea la normal”.

„Începând cu 19 mai, trebuie să redescoperim modul nostru francez de viaţă”, a declarat recent despre aceste schimbări preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care în octombrie şi-a închis ţara, în condiţiile în care numărul de contaminări era în creştere în cel de-al doilea val al epidemiei.

Terasele faimoaselor restaurante şi cafenele franceze pot să primească din nou clienţi, însă cu restricţii privind numărul acestora. Magazinele neesenţiale, obiectivele culturale şi sălile de cinema pot de asemenea să primească de acum un număr limitat de persoane.

O libertate mai mare de deplasare este de asemenea permisă, în condiţiile în care interdicţia de circulaţie începe acum în Franţa la orele 21.00 şi nu la 19.00.

În Austria, lockdown-ul a fost înăsprit şi relaxat în anumite momente în ultimele şase luni, însă începând de miercuri barurile şi hotelurile pot primi clienţi, ceea ce ar trebui să ajute la repornirea turismului, sector economic-cheie în această ţară.

Teatrele, sălile de cinema, muzeele şi sălile de sport vor putea de asemenea să primească clienţi. Multe dintre magazinele neesenţiale au fost redeschise în Austria începând din februarie.

Însă, pentru a putea redeschide, patronii multor stabilimente trebuie să facă dovada că angajaţii sunt vaccinaţi, au fost testaţi negativ sau au trecut deja prin contaminarea cu noul coronavirus. De asemenea, există în continuare restricţii în ceea ce priveşte capacitatea şi numărul de persoane care se pot aduna.

„Curba celor infectaţi cu noul coronavirus coboară treptat, curba celor care au fost vaccinaţi urcă treptat”, a explicat Kurz motivele care i-au permis ţării sale să relaxaze restricţiile.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter