G4Media.ro

Franța: În absenţa unui plan concret vom considera că Marea Briatnie a…

Franța: În absenţa unui plan concret vom considera că Marea Briatnie a ales să părăsească UE într-o manieră dezordonată

Parisul şi-a exprimat din nou opoziţia faţă de o nouă amânare a Brexitului dacă Marea Britanie nu va prezenta un plan concret care să aibă susţinerea Camerei Comunelor, susţinând că, fără un astfel de plan, Marea Britanie pare să aleagă un Brexit fără acord, scrie The Guardian, preluat de News.ro.

Premierul britanic, Theresa May, i-a scris preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, vineri pentru a-i cere ca Brexitul să fie amânat până pe 30 iunie pentru a avea timp să obţină susţinerea parlamentului.

Răspunzând scrisorii lui May, Amelie de Montchalin, ministrul francez pentru Afaceri Europene, a afirmat într-un comunicat: „Consiliul European a luat o decizie clară pe 21 martie … o altă amânare cere ca Marea Britanie să vină cu un plan clar şi o susţinere politică credibilă”. Consiliul va decide apoi care vor fi condiţiile pentru acea amânare, a precizat ea, potrivit News.ro.

„În absenţa unui astfel de plan, vom considera că Marea Britanie a ales să părăsească UE într-o manieră dezordonată”, a afirmat ea.

Tusk face campanie printre celelalte state membre ale UE să accepte o amânare „flexibilă” de un an existând opţiunea ca Marea Britanie să părăsească blocul european mai devreme dacă acordul va fi ratificat de parlament. Tusk ar fi descris planul ca fiind „singura cale rezonabilă”.

De Montchalin a afirmat că Parisul a citit „cu interes scrisoarea lui May către preşedintele Tusk. După cum a scris şi prim-ministrul, impasul curent nu este în interesul nici al Marii Britanii, nici al UE. Nu poate continua”.

În scrisoarea trimisă lui Tusk, după două zile de discuţii cu Partidul Laburist, May a afirmat că ambele partide acceptă că este nevoie ca acordul retragerii să fie aprobat însă nu au ajuns la un acord privind viitoarea relaţie.

Dacă acest lucru nu este posibil, May a afirmat că speră să ajungă la un acord cu laburiştii privind un proces pentru ca parlamentul să aleagă între mai multe opţiuni iar ambele părţi s-au angajat să respecte rezultatele votului.

Acest lucru ar permite parlamentului să ratifice acordul, să aprobe legislaţia necesară şi să părăsească UE înainte de 22 mai, astfel încât Marea Britanie să nu participe la alegerile europarlamentare, a precizat May, potrivit News.ro.

Purtătorul de cuvânt al lui May a afirmat, după ce a fost întrebat de ce premierul cere o dată care a fost respinsă deja (30 iunie), că există „circumstanţe diferite acum” şi că May s-a angajat să nu caute o amânare mai lungă de atât.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Draga UK, cu parere de rau, insa la cum nu va intelegeti intre voi, nu este de mirare ca nici cu UE nu aveti cum va intelege! Veti continua cu neintelegerile intre voi, ca sunteti in plin trend cu 100 de amendamente pe care le respingeti in totalitate, si tot votand voi la amendamente, vine 10 aprilie peste voi, nu veti avea ce plan sa puneti pe masa UE, in consecinta, stransi cu usa, veti hotari sa mai stati si 2019 si sa faceti alegeri europarlamentare. Moment in care lira va sari zdravan pe plus, lucru pe care de fapt il vreti, ca d-aia o tot dati cotita!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.