G4Media.ro

Franţa anunţă trimiterea de transportoare blindate de personal în Ucraina, pentru ca…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Mike.Bravo88

Franţa anunţă trimiterea de transportoare blindate de personal în Ucraina, pentru ca armata „să se deplaseze rapid în zonele aflate sub tirul inamicului”

Ministrul apărării Sebastien Lecornu a anunţat că Franţa va trimite în Ucraina cantităţi semnificative de transportoare blindate pentru trupe, într-un interviu publicat luni seară, informează marţi AFP, citată de Agerpres.

„Pentru a se deplasa rapid în zonele aflate sub tirul inamicului, armata are nevoie de vehicule blindate”, a subliniat ministrul francez într-un interviu apărut pe site-ul cotidianului Parisien-Aujourd’hui. Prin urmare, Franţa va „livra, în cantităţi semnificative, vehicule de transport de acest tip, care sunt înarmate”, a adăugat el.

Sebastien Lecornu a confirmat, de asemenea, trimiterea în Ucraina a şase tunuri Caesar suplimentare, în plus faţă de cele 12 trimise deja.

Cu toate acestea, oficialul francez nu a oferit detalii despre data la care vor fi trimise aceste întăriri, anunţate de şeful statului Emmanuel Macron pe 16 iunie în timpul vizitei sale la Kiev.

Referitor la livrarea rachetelor antinavă, solicitate de Kiev pentru a „deschide breşe în această blocadă maritimă impusă de Rusia şi care privează multe ţări de livrările de cereale şi materii prime”, aceasta „face parte din dosarele aflate în studiu”, a adăugat ministrul francez, fără a furniza detalii suplimentare.

De la începutul ofensivei militare lansate de Moscova în Ucraina pe 24 februarie, Parisul a livrat Kievului tunuri Caesar, rachete antitanc Milan şi rachete antiaeriene Mistral.

La mijlocul lunii aprilie, fostul ministru al apărării Florence Parly estimase la peste o sută de milioane de euro valoarea echipamentelor militare livrate Ucrainei de Franţa.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Mike.Bravo88

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dar haideți mă cu artileria de precizie, că îți cade obuzul în cap sau în transportor e același lucru fiind proiectat să reziste până la maximum gloanțe de 7,62. Războiul modern înseamnă artilerie și drone.

  2. Artilerie, tancuri.
    Haideti sa fim seriosi cu chestii din astea. Sunt bune si ele, dar nu sunt de maxima nevoie acum.

    • Să moară mă-ta de rusnac putinist că nu e nevoie de așa ceva acum.