G4Media.ro

Franța anunță „măsuri” de ripostă privind situația din Hong Kong

sursa foto: Facebook/ Joshua Wong

Franța anunță „măsuri” de ripostă privind situația din Hong Kong

Franţa are în vedere ”măsuri” de reacţie la atingerile aduse de Beijing libertăţilor în Hong Kong, a declarat miercuri ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Nu vom rămâne inactivi pe acest subiect”, a declarat el în cadrul unei audieri în faţa Comisiei pentru Afaceri externe din Senat.

”Avem în vedere măsuri pe care le voi anunţa când va veni momentul”, a adăugat el, subliniind că doreşte să facă acest lucru în ”coordonare” cu alte ţări europene.

Legea securităţii naţionale impusă la Hong Kong de către regimul comunist de la Beijing are ca scop suprimarea subversiunii, secesiunii, terorismului şi colaborării cu forţele străine în răspuns la mişcarea de protest lansată anul trecut împotriva puterii centrale din fosta colonie britanică.

Legea constituie cea mai radicală schimbare pentru Hong Kong de la retrocedarea acestei foste colonii britanice către China în 1997. Militanţii pro-democraţie se tem de o eroziune fără precedent a libertăţilor şi autonomiei în teritoriu, notează AFP.

China a inaugurat miercuri într-un hotel din Hong Kong birouri care vor permite agenţilor săi de securitate să acţioneze deschis pentru prima dată în fosta colonie britanică.

„Organul de securitate naţională al guvernului central în regiunea administrativă specială Hong Kong a fost inaugurat miercuri dimineaţă”, a indicat agenţia oficială chineză de presă China Nouă.

sursa foto: Facebook/ Joshua Wong

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Vrajeala. Nu e nevoie de coordonare ca sa condamne un abuz iar „momentul” e pe cale sa fie uitat. Mai degraba se coordoneaza cu Winnie the pooh ca sa zica ceva care sa nu deranjeze prea tare.

    • franta e vinovata in mare masura de ce se intampa acolo. Statul francez e un stat comunist de multa vreme