G4Media.ro

Francezii au reușit să pună deoparte 120 de miliarde de euro în…

Francezii au reușit să pună deoparte 120 de miliarde de euro în perioada crizei Covid-19

Gospodăriile din Franţa au acumulat anul trecut economii în valoare de până la 120 de miliarde de euro, în condiţiile în care carantinele au limitat cheltuielile iar ajutoarele guvernamentale au permis gospodăriilor să îşi menţină veniturile, estimează Banca Centrală a Franţei, transmite Bloomberg.

Momentul şi modul în care consumatorii francezi îşi vor cheltui rezervele vor fi cruciale pentru amploarea revenirii economice după pandemie. Chiar dacă în Franţa nu există o carantină completă la nivel naţional, închiderea barurilor şi restaurantelor precum şi interdicţia de circulaţie după ora 6 p.m. limitează cheltuielile pentru moment. În plus, având în vedere creşterea numărului de persoane internate în spital, sunt şanse reduse pentru o ridicare iminentă a restricţiilor.

„Este o problemă de încredere, aceasta este ceea ce va transforma economisirea în creştere”, a declarat luni seara guvernatorul Băncii Franţei, Francois Villeroy de Galhau, pentru postul de televiziune BFM Business.

Pentru a estima sumele de bani puse deoparte, Banca Franţei au comparat economisirile reale din 2020 cu tendinţa pe baza cifrelor din 2019. De asemenea, Banca Franţei estimează că deşi datoriile brute ale companiilor non-financiare au crescut cu 217 miliarde de euro în 2020, poziţiile de numerar ale acestor companii au crescut cu 200 de miliarde de euro, ceea ce semnalează că majoritatea firmelor cheltuie doar o mică parte din împrumuturile garantate de stat care le-au fost acordate în regim de urgenţă.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

 1. In Ro in anul 2020 economiile au crescut cu 14.4% fara de 2019.
  Sumelor economisite de populaţie şi companii la bănci au ajuns la 420,8 mld. lei.
  Adică cca 54 miliarde lei!
  Sau cca 11 miliarde €.
  De cca 11 ori mai putin decat Franța!
  Privit prin prisma acumulării interne!