G4Media.ro

FOTO Primul spital de oncologie pediatrică din România construit cu bani din…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

FOTO Primul spital de oncologie pediatrică din România construit cu bani din donații ar putea fi gata la sfâșitul anului / Asociația Dăruiește Viață  a investit în spitalele românești 43 de milioane de euro / Au aniversat zece ani de activitate cu lacrimi în ochi 

Primul spital de onocologie și radioterapie pediatrică din România ar putea fi finalizat până la sfârșitul acestui an, lucrările fiind în prezent gata în proporție de 95%, a declarat, joi, Oana Gheorghiu, co-fondatoarea Asociației Dăruiește Viață. Spitalul este construit exclusiv din donații private și ar urma să intre în proprietatea statului român, care îl va administra.

Asociația a aniversat, joi, zece ani de activitate la etajul cinci al viitorului spital, în care a fost organizată și o mică expoziție cu momente din activitatea Asociației.

De la înființare până azi, peste 500 de mii de oameni (persoane fizice) și peste 7700 de companii au donat pentru ”Dăruiește Viață”, potrivit fondatorilor Asociației. Ei au investit zeci de milioane de euro în mai multe spitale din România (Brașov, Piatra Neamț, Timișoara, București).

Sursa: Inquam Photos / George Călin

”43 de milioane de euro investiți în ultimii ani înseamnă un impact asupra pacienților, asupra medicilor, înseamnă că se poate în țara lui nu se poate. Este o provocare, un privilegiu să fim în aceste proiecte. Reclădim secții, reclădim spitale, reclădim speranța”, a declarat cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu.

Oamenii care construiesc un spital, care s-au bucurat de-a lungul activității de sprijinul unor jurnaliști sau artiști (Paula Herlo, Alex Dima – Pro TV, Tudor Chirilă) au evocat, cu lacrimi în ochi, momente dramatice din activitatea lor.

”Noul spital de oncologie pediatrică este cel mai spectaculos proiect de țară pe care l-a avut România până acum. Sunt 500 de mii de oameni care și-au pus sufletul în proiectul ăsta. S-a construit pe speranțele și pe dramele unor copii”, a declarat, vizibil emoționată, jurnalista Paula Herlo.

”Mi se pare incredibil ca un copil de opt ani să spună <<am cancer>> în fața camerei de luat vederi conștient că în acest fel lasă o moștenire, pentru ca alți copii să se facă bine”, a relatat, cu lacrimi în ochi, artistul Tudor Chirilă.

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

În noul spital ar urma să se mute secțiile de oncologie de la Marie Curie și blocul operator. Un medic din Timișoara prezent la evenimentul organizat de Asociație a afirmat că spitalul, construit la standarde moderne, ”va stârni invidie în multe clinici din străinătate”.

Fondatoarele Dăruiește Viață au anunțat că își doresc să facă parte din boardul de conducere al noului spital construit de Asociație, precizând, fără a oferi detalii, că sunt în dialog cu ministerul sănătății pentru implementarea unui proiect pilot de administrare.

De notat că Asociația Dăruiește Viață a început construcția spitalului în 2019, lucrările fiind aproape finalizate în mai puțin de trei ani. Statul român discută de aproape zece ani despre construcția a trei spitale regionale. Toate sunt în stadiu de proiect, pe hărtie.

 

Sursa Foto: Inquam Photos / George Călin

Context

Potrivit unui comunicat al Asociației, bilanțul celor 10 ani de activitate cuprinde: 8 spitale ale căror secții de oncologie adulți și copii au fost renovate și aduse la standarde europene în Timișoara, Brașov, București și Cluj, 20 de camere sterile construite, ceea ce a triplat capacitatea de transplant în România, înființarea sub-programului de diagnosticare în profunzime a cancerului limfatic și crearea a două laboratoare adecvate în Timișoara și la Institutul Clinic Fundeni, București, achiziționarea de echipamente performante și schimbarea unui ordin de ministru pentru a facilita accesul bolnavilor care nu au șanse în România, la tratamente în afara țării.

De asemenea, Dăruiește Viață a reacționat rapid și eficient în situațiile de criză precum Colectiv (când a donat echipamente de 350.000 euro), pandemie (când a construit două spitale modulare la standarde europene, complet funcționale și astăzi
la București și Piatra Neamț și a donat 17 tone de echipamente de protecție și echipamente medicale către unități medicale din 103 orașe, din 40 de județe) sau războiul din Ucraine (când a donat peste 450.000 euro în echipamente medicale și
de prim ajutor). În prezent, gestionează inițiativa #NoiFacemUnSpital, construcția Spitalului de Copii de la Marie Curie, un proiect reper pentru România.

Pentru că primii 10 ani sunt doar începutul, Dăruiește Viață a lansat în contextul aniversării campania ”Dăruitorii”, se mai arată în comunciat.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. „De notat că Asociația Dăruiește Viață a început construcția spitalului în 2019, lucrările fiindn aproape finalizate în mai puțin de trei ani. În paralel, statul român discută de aproape zece ani despre construcția a trei spitale regionale. Toate sunt în stadiu de proiect, pe hărtie.”

  ENOUGH SAID!

 2. …cand 2 femei fac pe cont propriu mai mult decat tot aparatul de stat, de ce mai avem stat?

 3. Două femei au făcut un spital, în timp ce statul român doar vă fură, dar voi veți vota din nou PSDNL 55%, popor de nimic ce sunteți.

 4. Ma mir ca nu au apărut reacții de la trolii PNSD+ UDMR+hAUR legate de Tudor Chirila. Sa fie asta un semn bun sau încă nu au citit stirea?

 5. Rușine!
  Niște USR-iști ong-iști securiști soroșiști globaliști neomarxiști progresiști leghebetiști trotinetiști drogați.

  • oare ce fel de creaturi ar fi impotriva construirii unui spital de oncologie pediatrica

  • asta ma intreb si eu. trecem peste faptul ca e imposibil sa fii toate alea simultan. :))))))))))
   probabil e la misto postul.

  • @andrei – clar, e ironica postarea…

  • Daca si un spital pentru copii e ceva rau pentru tine @2mai te ajuram cu cel mai mare drag sa te internezi.
   Sa speram ca esti ironic astfel chiar nu glumim cu internarea.

  • Stimate anonim,te trezești și mata din somnul cel de moarte?
   Ce are mula cu prefectura?

 6. statul a intrat in putrefactie. Suntem pe cont propriu.

  Cele doua doamne din asociatia Daruieste Viata merita monumente ridicate in cinstea lor. Multumim!

 7. Ce s-a mai chinuit firea sa blocheze spitalul asta.

 8. Cele doua doamne…poate printre cel mai importante personalitati ale Romaniei din epoca postdecembrista. Chapeaux!!!

 9. Statul roman a investit in fostul director de la spitalul Malaxa, care a investit in 3,14zda lu vrabiuța…. si-n prpria casa… dupa un deceniu de la hotie nici macar nu este condamnat, transmite live pe feisbuci din escapadele balcanice…

 10. La cat de pr0st esti, ma mir ca stii sa te duci la buda singur.

 11. 2 FEMEI fac de ras Statul roman esuat!
  Dle Haos, felicitari, ai reusit:
  DIGI 24: „Klaus Iohannis: Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc azi. Statul român a eșuat în misiunea de a-și proteja cetățenii
  01.10.2021
  Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanțe familiilor pacienților decedați în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în care și-au pierdut viața șapte persoane internate în secția de Terapie Intensivă. Președintele spune că „este o zi neagră” și că „statul român a ESUAT în misiunea sa FUNDAMENTALA de a-și PROTEJA Cetățenii”.