G4Media.ro

FOTO La un an după ce a fost construită cu bani din…

Foto: G4Media

FOTO La un an după ce a fost construită cu bani din controversatul PNDL, o stradă dintr-o localitate dâmbovițeană are acostamentul crăpat şi şanţurile pline cu apă băltită

În anul 2020, Primăria Comişani din judeţul Dâmboviţa plătea pentru modernizarea unui drum local (strada Malului) 1.949.809,09 RON (400.000 euro). Proiectul a fost finanţat prin PNDL II. Lucrările, recepţionate pe 15.12.2021, au fost făcute de către firma „Drupas Construcţii”.

  • PNDL (programul național de dezvoltare locală) este celebrul program pornit de Elena Udrea și continuat de Liviu Dragnea prin care primarii din toată țara primeau bani pentru mici lucrări de infrastructură. Pe lângă proiectele executate corect, presa a relatat zeci de cazuri de lucrări defectuoase.

Problema este că la un an de când strada Malului a fost „modernizată”, unii dintre localnici se plâng de defecţiunile care au început să iasă la iveală. Aceştia susţin că acostamentul din beton este plin de crăpături, iar pentru că şanţurile nu au cădere, apa le bălteşte cu lunile în faţa caselor.

„Pe aproximativ toată porţiunea drumului de 900 de metri, există foarte multe fisuri în acostamentul de beton, iar pe o porţiune de aproximativ 400 de metri liniari, apa nu se scurge din şanţuri. Apa bălteşte cu săptămânile, stagnează foarte mult, apare râia broaştei şi prin urmare, miroase. Am semnalat autorităţile, primăria mi-a spus că neregulile nu se regăsesc în teren, lucru care este total neadevărat. Am scris şi către Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) aducându-le la cunoştinţă toate aceste lucruri. Mi-au răspuns că lucrarea a fost remediată. Lucru neadevărat. În a doua solicitare făcută către ISC le-am trimis şi nişte poze din care reieşea că doar 1-2% din lucrare fusese refăcută.”, a declarat pentru G4Media.ro, Alexandru Chiriţă, unul dintre localnicii nemulţumiţi.

Contactat de G4Media.ro, primarul localitaţii Comişani, Ion Bătrânu (PSD), a declarat că între timp toate defecţiunile au fost remediate, iar în prezent drumul nu are nicio problemă.

„Eu vă pot spune că fisurile de care vorbiţi au fost remediate de către firma Drupas, cea care a executat lucrarea, în baza garanţiei. Până în prezent, toate micile defecţiuni au fost remediate conform contractului. Acum drumul este în parametri normali, conform proiectului executat”.

Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Foto: G4Media
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...