G4Media.ro

FOTO Fragment carbonizat desprins dintr-o rachetă spațială a companiei SpaceX, descoperit într-un…

Sursa foto: Twitter / Brad Tucker

FOTO Fragment carbonizat desprins dintr-o rachetă spațială a companiei SpaceX, descoperit într-un ţarc pentru oi din Australia

Autorităţile din Australia au confirmat joi că un fragment carbonizat ce a fost descoperit de un crescător de animale într-un ţarc pentru oi provine de la o rachetă spaţială utilizată într-o misiune a companiei americane SpaceX, informează AFP, citată de Agerpres.

Bucata de metal, care s-ar fi prăbuşit pe Pământ în data de 9 iulie, a fost descoperită săptămâna trecută în Dalgety, un sat izolat din statul australian New South Wales, situat la aproximativ cinci ore de mers cu maşina în raport cu Sydney.

„E în acelaşi timp interesant şi straniu”, a declarat Brad Tucker, un astrofizician care s-a deplasat la faţa locului după ce a fost contactat în iulie de câţiva agricultori locali.

El a spus că descoperirea acelui fragment metalic pe un câmp i-a adus aminte de filmul SF „2001: A Space Odyssey”.

Agenţia spaţială australiană a confirmat într-un comunicat că deşeul spaţial provenea de la o misiune desfăşurată pe orbită de SpaceX, o companie deţinută de miliardarul Elon Musk.

Brad Tucker a precizat că acea bucată de metal face parte din secţiunea abandonată a capsulei Crew-1 în timpul reintrării sale în atmosfera terestră în 2021.

Alte deşeuri spaţiale au fost găsite pe terenuri învecinate şi este posibil ca şi ele să aibă legătură cu aceeaşi misiune a companiei SpaceX.

Majoritatea deşeurilor spaţiale se prăbuşesc în mare, dar, odată cu dezvoltarea accelerată a activităţilor operate de industriile spaţiale din lumea întreagă, cantitatea de deşeuri care se prăbuşesc pe uscat ar trebui să crească.

„Trebuie să înţelegem că există un risc probabil ca un astfel de incident să se producă într-o zonă locuită”, a subliniat acelaşi purtător de cuvânt.

Agenţia spaţială australiană a precizat că depune eforturi pentru a reduce numărul deşeurilor spaţiale şi că a evocat această problemă la nivel internaţional.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Austrialia? 😜

  2. Cazul a fost prelucrat la sedinta BOB din cadrul USAGM, unde fostii angajat Europa Libera au lua atitudine. Ar fi luat si altituine, daca nu erau de tip sparanghelist-aderent-la-sol.

    • Istoria ne-a demonstrat ca pe chinezi ii doare fix undeva de ce pica din cer de pe urma lor. Vezi cazul Coasta de Fildes din 2020.