G4Media.ro

FOTO Cum arată orașul din Constanța cu sub 5000 de locuitori, unde…

sursa foto: Info Sud-Est

FOTO Cum arată orașul din Constanța cu sub 5000 de locuitori, unde preotul are ieșiri despotice în fața libertății de exprimare: Căruțe pe străzile aproape pustii, bibliotecă la parter de bloc, niciun centru comercial

Orașul Negru Vodă din județul Constanța, desemnat oraș în urma unei campanii de “urbanizare” pe hârtie din timpul ultimilor ani ai regimului comunist, a coborât sub pragul de 5.000 de locuitori, înregistrând puțin peste 4.600 de oameni la recensământul din 1 decembrie 2021. Reporterii Info Sud-Est au vizitat localitatea pentru a vedea cum arată cel mai mic oraș din județ în 2023.

sursa foto: Info Sud-Est

În ciuda denumirii oficiale de oraș, atmosfera generală din Negru Vodă nu seamănă cu cea a unei așezări urbane. În locul mulțimilor de oameni și mașini la care te-ai gândi când vine vorba de spațiul urban, în localitate, ziua în amiaza mare, în timpul săptămânii abia dacă întâlnești grupuri mici de oameni, în general bătrâni, sau copii care vin sau pleacă de la școală. Pe străzi, vezi mai multe căruțe decât mașini, deși Negru Vodă este localitate de frontieră.

sursa foto: Info Sud-Est

Nici din punct de vedere al arhitecturii sau întinderii, Negru Vodă nu se apropie prea mult de imaginea promisă de titlul care i-a fost atribuit în perioada de urbanizare din comunism. Cu un centru care poate fi străbătut într-o plimbare de mai puțin de cinci minute, o râpă pe post de canal de deversare și străzi adiacente prost asfaltate, localitatea este departe de a semăna măcar cu cartierul periferic al unui oraș. Ce aduce aminte de periferia unui oraș ar fi, în cea mai mare parte, blocurile construite în perioada comunistă și clădirile puțin mai moderne care se mai găsesc ici și colo.

sursa foto: Info Sud-Est
sursa foto: Info Sud-Est

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Fake news anticrestin. Nimic despre preotul cu pricina în articolul g4media, doar laturile din titlu. Nimic despre libertatea de exprimare. „yellow journalism”
  O sa va blesteme părintele Ioan de sub deal.

  • Daca dai click pe articolul full de pe info sud-est o sa vezi , dar e grele cu tehnologia.

  • Mulțumim că ne aduceți asemenea vești emoționante despre sensibilitățile snowflake-ărilor crëștinopați, avem astfel șansa să vărsăm câte o lacrimă pe catafalcul idëologiei lor dëlirante.

  • @westq
   Tehnici de click bait sunt pentru site-uri bârfe nu pentru jurnalism „quality”.
   Poate nu le am cu tehnologia dar în ceea ce privește jurnalismul consider ca ceea ce este anunțat în titlu trebuie sa fie detaliat în articol nu de referințe (adică în link-ul buclucaș) . Or în articolul de fata nu e nicio menționare a preotul cu ieșiri despotice. De unde reies doua concluzii: „despotismul” preotului nu e chiar atât de important din moment ce nu a fost menționat în articol însă trebuie scris în titlu, sunt unii care citesc doar titlul (și google printre alții) și rețin doar ca într-un oraș e un preot sandilau.
   Deci yellow journalism. Iar părintele Ioan de sub deal va invita pe calul Bălan. Are voie, ca el a înființat scoala, nu?

  • ”O sa va blesteme părintele Ioan de sub deal.” Da, și?

  • @anonim – Vorba lui Westq, postacule, e grele cu tehnologia, dar as mai adauga, e greu cu neintelegerea lucrurilor. Preluarea unui articol de la autor se poate face in limita unui anumit numar de caractere, ca asa se face la jurnalistii cinstiti, nu te apuci sa pui placinta intreaga sa nu mai aiba omul de ce sa se duca pe pagina celui in drept. Se pun primele paragrafe si pe urma, feumusel, link catre original.

  • @kafka
   Nici matale nu înțelegi neconcordanta dintre titlu și conținut. Dacă la bacalaureat comentai titlul operei „amintiri din copilărie” indicând ca a fost explicat în „istoria literaturii romane” de g. Călinescu probabil nu ai fi promovat examenul. Jurnalism cinstit e sa scrii corect în articol ce ai anunțat în titlu nu porcarii de gen „click aici pentru mai multe detalii”

  • @ anonim – Of, iti duci prostia pana in panzele albe! E titlul original, nu modifici nimic, doar pui link…

 2. Biserica te vrea prost si incuiat la minte,altfel cum mai primeste malaiul de la prostime? Sa fi bun crestin nu inseamna neaparat sa fi incult sau cu dare de mana la puturosii neamului.

  • In prima fraza as inlocui primul cuvant cu despotismul. Apoi as spune ca e valabil pe o arie mult mai mare. Pacat ca ziaristii nu au timp, fonduri poate, ca se se plimbe mai mult. Si locuitorii asezarilor mai mici, sate sau orasele, voteaza. Ar fi interesant, in imagini, sa vedem cum traiesc ei. Un fotoreportaj serial.

 3. legal ea si multe altele nu pot fi declasate din oficiu ?

 4. Popa e stăpân pe moșie după ce l-a prins ANI pe fostul stăpân pe moșie de 30 de ani neîntrerupți, primarul pesedist. Păi nu și-o merită orășenii din Negru Vodă?

 5. ,,FOTO Cum arată orașul din Constanța cu sub 5000 de locuitori, unde preotul are ieșiri despotice în fața libertății de exprimare: Căruțe pe străzile aproape pustii, bibliotecă la parter de bloc, niciun centru comercial ”

  In articol nu faceti nici o referire la preotul din titlu …. De ce ?!
  Sint o gramada de astfel de ,,orase ” si prin alte parti ; Buzau , Prahova , Dimbovita , Brasov , ….
  Ele sint catalogate orase numai si numai pentru a putea incasa taxe mari la bugetele locale si pentru a putea incasa primarii si toti din administratia publica locala salarii mari .

  • @Adrian Popescu – E un articol preluat, nu se poate pune intreg ca nu e cinstit. De aceea exista un link in josul articolului „Citește reportajul integral pe Info Sud-Est.”, ca sa citeasca omul direct de la sursa. E o chestie deontologica.

  • @AdrianPOPESCU @anonim
   La finalul articolului scrie clar „Citește reportajul integral pe Info Sud-Est.” Oare de drepturile de autor ati auzit? Sau efectiv sunteti analfabeți funcționali? Ori mergeți la nea popa sub patrafir si acum incercați sa dregeti busuiocul?

  • este doar o felie din articol Daca-l vrei pe tot du-te pe el

 6. care-i problema Vladimir Vladimirovici, arata ultra rusesc, zici ca-i cartier periferial al Moscovei 😁

 7. Măcar în ultimii 10 ani au tras gaze, au făcut podețe și au pus macadam pe străzi, că pină atunci efectiv înotai prin nămol, de la inceput de noiembrie si pînă in martie. Doar cu tractorul puteai merge pe străzi, să te duci în centru să iei o pîine.

 8. Vorbiti despre oraselul Negura Voda?