G4Media.ro

FOTO Autostrada Transilvania: 10 luni pierdute pe lotul Chiribiş – Biharia unde…

FOTO Autostrada Transilvania: 10 luni pierdute pe lotul Chiribiş – Biharia unde nu se lucrează. Constructorul Trameco cere costuri suplimentare de 48 %, CNAIR refuză / „Timpul trece, leafa merge”, spune Pro Infrastructură

Au trecut deja 10 luni de la momentul în care constructorul Trameco (Selina) ar fi trebuit să intre în şantier pe lotul Chiribiş – Biharia, tronson de 28 km început de Bechtel în urmă cu 15 ani.

Reluarea lucrărilor cu noul antreprenor pare o misiune imposibilă la CNAIR după ce constructorul a cerut suplimentarea contractului cu 48%, contract semnat în iunie 2020 pentru 326 milioane lei, 72% din estimarea oficială a Companiei de Drumuri.

Iată, criteriul preţului cel mai mic, adică o subevaluare majoră, se dovedeşte, în final, păguboasă pentru derularea proiectului, arată Asociaţia Pro Infrastructură, care propune două variante pentru ieşirea din blocaj: constructorul să vină cu un proiect tehnic conform contractului, renunţând la pretenţiile financiare, fie o nouă reziliere ceea ce implică emiterea certificatului negativ, adică firma nu mai poate participa la licitaţii pentru o perioadă de 3 ani.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Eficiență, numele tau e……drulă!

  2. Super Strula.

  3. Asa e la noi in tara datorita faptului ca mergem pe principiul s lucram cit mai slab si prost calitativ si nu raspunde nimeni cnair nare interes doarme in papuci e normal