G4Media.ro

FOTO A început reabilitarea Hotelului Intim din Constanța, monument istoric legat de…

sursa foto: Info Sud-Est/ Ștefan Panaiotis

FOTO A început reabilitarea Hotelului Intim din Constanța, monument istoric legat de memoria poetului Mihai Eminescu/ Lucrările costă cel puțin 2 milioane de euro/ Proprietarul: “Totul se bazează pe povestea pe care o spune fiecare lucru”

Au început lucrările de reabilitare a Hotelului Intim din Constanța, a declarat pentru Info Sud-Est George Dușu, proprietarul clădirii monument istoric.

sursa foto: Facebook/ Gabriel Mateescu
 • “Înainte de Crăciun am vrut să ne apucăm, dar am ajuns efectiv să intrăm cu echipa de constructori acum, la începutul anului”, a declarat omul de afaceri constănțean.
sursa foto: Info Sud-Est/ Ștefan Panaiotis

Proiectul, cu un buget de cel puțin două milioane de euro, va fi finalizat la începutul anului 2025, mai precizează omul de afaceri, iar vestea bună pentru pasionații de monumente istorice este că proiectul de reabilitare, cu excepția anumitor detalii greu de observat cu ochiul liber, plănuiește să mențină aspectul clădirii istorice și chiar, pe alocuri, să o readucă la înfățișarea pe care o avea înainte de restructurarea prin care a trecut în perioada comunistă.

sursa foto: Info Sud-Est/ Ștefan Panaiotis
 • “Sunt anumite elemente de detaliu, două balcoane franceze la fațadă, coroana de pe cupola clădirii, impropriu spus cupolă… avea o coroană din fier forjat și trebuie să o refacem. Sunt niște elemente care au dispărut în perioada comunistă și pe care o să le refacem”, a explicat George Dușu.

Citește integral pe Info Sud-Est.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Fake. Eminescu nu a stat niciodata in Hotelul Intim👍

 2. Asta e o veste buna! Spor la treaba!

 3. Ce vrajeli de doua parale. 😄

 4. Bine punctat! „Poveste” adica cv gen „scufita rosie”. Oricum imi place tentativa…alti patroni vor incerca cu alte povesti gen „locul unde si-a facut treaba X-ulescu” 😀😀😀

  • Si, care-i problema?
   Daca motivul invocat (real sau imaginat) functioneaza, e un castig pentru toata lumea. In loc sa stea cladirile in ruina, li se reda functionalitatea.
   E drept, castigul nu se imparte egal la toata lumea, dar asta e …

 5. Materiale ieftine
  Inlocuirea țiglei cu porcarii din plastic
  Ramele geamurilor din pvc
  Cam asa arata marile reabilitari din Cta si Buc