G4Media.ro

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a beneficiat de un certificat fals de…

sursa foto: Facebook\ Jair Bolsonaro

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a beneficiat de un certificat fals de vaccinare împotriva COVID-19

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a beneficiat de un certificat „fals” de vaccinare împotriva COVID-19, a dezvăluit joi o anchetă a Biroului controlorului general al Braziliei, care recomandă, totuşi, închiderea cazului, transmite AFP, citată de Agerpres.

În ancheta sa, controlorul Braziliei subliniază neconcordanţe între documente ale Ministerului brazilian al Sănătăţii şi carnetul de vaccinare al lui Bolsonaro, care indică faptul că fostului şef de stat i s-a administrat o doză de vaccin împotriva COVID-19 la Sao Paulo în iulie 2022.

Astfel, „referitor la vaccinarea efectuată la Sao Paulo – singurul document care figurează în carnetul de vaccinare al fostului preşedinte – (…) concluzia este că vorbim despre o fraudă a sistemului de înregistrare a vaccinărilor împotriva COVID-19” , a declarat organul de control într-un comunicat.

Ancheta concluzionează că certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 de care a beneficiat Bolsonaro este „fals”.

Ea recomandă, însă, închiderea dosarului „din lipsa unor probe suficiente” pentru a-i găsi pe responsabili, după ce a constatat că numeroşi fucnţionari puteau introduce date false, având acces la sistemul informatic de vaccinare.

Această anchetă a urmărit în special să stabilească dacă funcţionari federali au falsificat carnetul de vaccinare al lui Bolsonaro.

În timpul mandatului său (2019-2022), liderul de extremă dreapta a criticat încontinuu vaccinurile anti-COVID-19, insistând că nu intenţionează să se imunizeze împotriva pandemiei care a făcut peste 700.000 de morţi în Brazilia. De altfel, ulterior el a recunoscut că nu s-a vaccinat, mai scrie AFP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...