G4Media.ro

Fostul negociator-șef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier, consideră că ar…

Fostul negociator-șef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier, consideră că ar putea urma și „alte Brexituri”, dacă „bula de la Bruxelles” nu evoluează

Fostul negociator-şef al Comisiei Europene pentru Brexit, francezul Michel Barnier, în prezent candidat în alegerile primare ale dreptei franceze pentru scrutinul prezidenţial de anul viitor, şi-a menţinut miercuri criticile la adresa instanţelor judiciare europene, mai ales în ce priveşte politicile migratorii, avertizând că dacă nimic nu se schimbă am putea avea şi ”alte Brexituri”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vorbind săptămâna trecută în oraşul Nîmes la zilele parlamentare ale formaţiunii Republicanii, fostul comisar european a afirmat că în problema imigraţiei Franţa este ameninţată în permanenţă de o decizie sau de o condamnare a Curţii de Justiţie a UE.

Michel Barnier, a cărui contribuţie în negocierea Brexitului a fost salutată unanim, a promis că dacă ajunge preşedinte al Franţei va convoca un referendum pentru ca Franţa să-şi regăsească „libertatea de manevră” în chestiunea imigraţiei, care în cazul britanicilor a jucat un rol semnificativ în decizia lor de a părăsi Uniunea Europeană.

„Cei care cred că Brexitul este acum în urmă – părerea generală este că negocierile au fost bine conduse -, că putem continua «business as usual», fac o greşeală foarte gravă. Dacă nimic nu se schimbă, vor fi şi alte Brexituri”, a declarat pentru săptămânalul Le Point aspirantul dreptei la preşedinţia Franţei. El a transmis acest avertisment către „bula de Bruxelles” şi într-o altă intervenţie la postul Cnews.

Dezvoltând în declaraţia acordată Le Point ideea evocată anterior despre instanţele judiciare europene, Barnier a estimat că „politica de imigraţie naţională şi politica de imigraţie europeană nu funcţionează”.

„Trebuie să facem o pauză, o oprire a imigraţiei extraeuropene, pentru o perioadă de trei până la cinci ani, timp în care procedurile naţionale să fie revizuite, să negociem la nivel european asupra frontierelor externe ale Uniunii şi cu ţările de origine ale imigraţiei”, a explicat fostul responsabil comunitar.

„Deocamdată, noi dorim să ne regăsim suveranitatea, sub forma unui «scut constituţional» care să securizeze deciziile luate pentru a consolida politica noastră migratorie. De ce? Pentru că, în condiţiile în care nu există vreo referinţă reală despre chestiunea fluxurilor migratorii în Constituţia noastră şi textele noastre naţionale şi europene sunt prea generale sau imperfecte, li se lasă mult loc instanţelor naţionale şi europene în interpretarea textelor. Există numeroase viduri legislative”, a argumentat Barnier.

El a mai exprimat opinia conform căreia un Brexit „poate să se întâmple şi în altă parte dacă nu suntem atenţi”. Una dintre lecţiile pe care Barnier a spus că le-a învăţat în urma activităţii sale este aceea că la Bruxelles este nevoie de „mai puţină birocraţie, mai multă democraţie”.

Sursa foto: Twitter/ Michel Barnier

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Nu doar politicile de migeatie, mai sunt si politicile rasiale, politicile lgvtq, politicile verzi si incalcarea drepturilor omului.
  Si sa fiti siguri ca o sa fie si alte exit-uri daca aceste politici nu se schimba, cand un oficial ieuropean recunoaste lucrul asta inseamna ca am avut dreptate si liderii de la bruxelles chiar sunt niste incompetenti.

  Ue nu este cea ce si-a propus sa fie, a devenit un sanctuar pentru ne_oma_rxisti si extremisti de stanga.

  Bravo Barnier!!!

 2. Bulă = LGBT fără limită, măsuri haotice cu energia „verde”, import nelimitat de musulmani

 3. Simte sharia, o adulmeca si prevede consecintele negative datotate politicilor din birourile de cristal, insa e prea tarziu!

 4. Primul politician francez coerent de la Mitterand încoace. Și cu multă , multa experiența. Va câștiga fara probleme alegerile prezidențiale.

 5. Mai exista si oameni normali la Bruxelles.
  Prea puțini.
  Primavara de la Varșovia sau Budapesta ar fi un pas pentru dezbaterea reală a situației din teren.
  Functionarii varză de Bruxelles cred ca se poate doar din birou sau de pe Facebook.

 6. Da nene, moratoriu pe migrație! Care ar fi scopul?! Salvarea UE!

 7. Wow, avem o dovada ca cineva din redactie chiar cenzureaza.
  Un comentariu deja aprobat si afisat a fost sters, pe langa cel care nu a fost aprobat. Nici unul nu continea limbaj vulgar sau ceva de genul.

 8. Nu va lasati pacaliti de niste declaratii .Cum Macron are sanse infime sa mai castige un mandat UE o sa-l impinga pe Barnier ca doar e omul lor.Apoi dupa alegeri….cred ca o sa uite de aceste discursuri care plac cetatenilor.Metoda e veche o stim si noi pe pielea noastra