G4Media.ro

Fostul ministru Răzvan Nicolescu a susținut în Parlamentul European o petiție prin…

Fostul ministru Răzvan Nicolescu a susținut în Parlamentul European o petiție prin care cere eurodeputaților să intervină juridic pentru a forța Austria să accepte intrarea României în Schengen

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și fost președinte al Autorității UE de Reglementare în domeniul Energiei (ACER), a susținut miercuri în plenul Comisiei de petiții din Parlamentul European o petiție prin care cere intervenția juridică a instituției în procesul de aderare a României la Schengen, potrivit unui anunț al acestuia.

Răzvan Nicolescu a depus petiția în calitate de președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, un ONG pe care l-a înființat în urmă cu trei ani.

Practic, petiția cere Parlamentului European să aducă Consiliul UE în fața Curții Europene de Justiție ”pentru lipsa de bună-credință în a acționa și pentru veto-ul abuziv al Austriei”.

”Invităm Comisia PETI să semnaleze în plenul Parlamentului European încălcarea drepturilor fundamentale printr-o rezoluție. Nimeni nu ar trebui să fie mai presus de drepturilor fundamentale garantate de Uniunea noastră. Nu putem să permitem ca 30 de milioane de cetățeni ai UE, români și bulgari, să fie umiliți”, a declarat Răzvan Nicolescu în fața europarlamentarilor.

În petiție, Nicolescu a invocat Tratatul UE, care prevede cooperarea loială între statele membre.

”Comisia Europeană a depus un aviz pozitiv cu privire la aderarea României în urma verificărilor sale tehnice. Parlamentul European a declarat un aviz favorabil cu o mare majoritate. Consiliul ignoră de ani de zile celelalte instituții ale UE, încălcând astfel articolul 13 din Tratatul UE. Acest lucru nu mai poate fi tolerat”, a mai spus Nicolescu.

La dezbaterea din Comisia PETI au participat Cătălin Drulă (președintele USR), Eugen Tomac (președintele PMP) și europarlamentarii Vlad Botoș și Vlad Gheorghe (USR).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...