G4Media.ro

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, este audiat la DNA Timișoara /…

Sursa foto: imagini amator

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, este audiat la DNA Timișoara / Procurorii i-au comunicat începerea urmăririi penale

UPDATE Ora 12.00: Procurorii DNA i-au comunicat fostului ministru Adrian Chesnoiu începerea urmăririi penale, în calitate de suspect, în dosarul în care este acuzat de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite și abuz în serviciu.

Comunicatul DNA:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 544/VIII/3 din 23 iunie 2022 , ca urmare a ca urmare a îndeplinirii condițiilor legale și constituționale, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul CHESNOIU ADRIAN IONUȚ, în prezent deputat, iar la data faptelor având și funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni) și
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, suspectul Chesnoiu Adrian Ionuț, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.
Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.
De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Știrea inițială: Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a ajuns la DNA Timișoara, luni dimineață, unde este audiat în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii DNA susțin că Adrian Chesnoiu s-ar fi implicat în trucarea unor concursuri.

La intrarea în sediul DNA, Chesnoiu a declarat: „V-am spus că nu fac nicio declarație, decât la finalizarea…. Când se va finaliza totul, v-am spus că eu nu sunt adeptul unei justiții televizate, că așa e normalitatea. M-am pus la dispoziția procurorilor, la final o să facem declarații”.

În urma deschiderii dosarului penal, Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii și s-a suspendat din PSD.

Chesnoiu a fost înlocuit la ministerul Agriculturii de Petre Daea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Ăsta trebuia pedepsit pentru că:
  – s-a opus adoptării „legii porcului” care interzicea creșterea porcilor în gospodăriile individuale, lege scrisă de supermarketuri și trecută rapid prin senat;
  – a alocat fonduri pentru susținerea producătorilor români și pentru stimularea procesării produselor agricole;
  – a atras atenția că silozurile din România sunt ocupate de grâu ucrainean și s-a opus sugestiei de a exporta producția de cereale a României, în UE ;
  – a atras un miliard de euro fonduri europene, pentru împăduriri și dezvoltarea industriei procesatoare, după negocieri dure cu Bruxelles-ul, spunând că românii nu vor mânca gândaci și greieri…

  • Nu știu cine este Adrian Chesnoiu, însă înlocuirea lui cu Petre Daea este o pedeapsă pentru România.
   Modul în care a fost schimbat demonstrează că probabil era un ministru bun.

  • @ Papa Hagi

   De cand se ocupa ministrul AGRICULTURII de „împăduriri” ???
   Inteleg ca trebuie sa scrii de bine despre domnul ministru, care e o victima a „Statului Paralel” – si a procurorilor – si a DNA – si a multinationalelor – si a UE si a ce mai vrei tu…
   Dar chiar sa bati campii in halul asta?
   „Negocieri dure cu Bruxelles-ul”… „pentru împăduriri”… 🙂 🙂 🙂

  • a atras un miliard….unde? la el in buzunar??? ca in visteria tarii sigur nu.
   a alocat fonduri ca E OBLIGAT!!! DE AIA E MINISTRU, sunt banii tarii nu ai lui. asta e jobului lui.
   daca sunt ocupate de grau ucrainian ce? e interzis de tine?
   legea porcului chiar are sens in conditiile in care carnea aia cumparata de la particular e cu probleme de multe ori. ca tot va comparati voi cu alte tari, nici altii nu permit asta.
   dar nimic din astea nu are legatura cu DNA-ul. deci ce ai fumat? nu imi raspunde, e clar de la o posta ce.

 2. Vax! Procurorii să răspundă dacă deschid dosar penal care nu se confirmă în instanță! Altfel ne întoarcem la conducerea țării prin procurori.

  • vax albina crema puka! mai invata drept. macar din ala de la televizor. dar nu de la voiculescu cum pare ca in invatat tu. daca ar fi cum vrei tu nu ar mai exista nimic in instanta. de aia exista inspectie judiciara insa. care oricum e zero in clipa de fata.

 3. Ok, acuma loghează-te cu celălalt nick și bag-o p-aia cu „văleu, votați hoții și veți vota hoții că așa vă place…”

  😀

 4. Urmează dan barna cu frauda fondurilor europene….

 5. Gogule șterge-te la bot bă alifie